Els ‘Best Spanish Hospital Awards’ reconeixen a Manises entre els millors hospitals espanyols

Post també disponible en: Castellano

L’Hospital de Manises, premiat entre els centres públics amb millors serveis hospitalaris a nivell nacional

Els BSH reconeixen per segon any consecutiu el treball i la gestió en l’àrea Matern Infantil, que integra ginecologia i obstetrícia i pediatria

L’Hospital de Manises ha sigut reconegut entre els millors hospitals generals i de referència espanyols en els Best Spanish Hospital Awards (BHS), una iniciativa que premia la gestió clínica dels centres, tant públics com privats, de tot el territori nacional.

La cerimònia de lliurament dels guardons, celebrada aquest dijous a Barcelona, ha comptat amb la presència del Cap de Servei de Ginecologia i Obstetrícia del Departament de salut de Manises, Fernando Gil.

Després de l’avaluació de 81 processos clínics i indicadors de qualitat assistencial i funcionament, el centre hospitalari manisero ha rebut el guardó al millor Hospital en l’àrea de Matern Infantil, que integra les especialitats de Ginecologia i Obstetrícia i Pediatria.

“Aquest premi posa en valor el treball que els professionals sanitaris del Departament de Salut de Manises realitzen cada dia per preservar i cuidar la salut de les persones. Els nostres professionals posen sempre al pacient i les seues necessitats en el centre de la seua actuació”, explica el Dr. Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises.

En aquesta cinquena edició dels premis, en la qual es busca reconéixer els millors exemples de gestió sanitària dels centres hospitalaris, 143 hospitals espanyols de 13 Comunitats Autònomes han optat als premis. En anteriors edicions, el Departament de Salut de Manises ja va ser reconegut amb guardons per als serveis de Matern-Infantil, Renyó-Vies Urinàries i en els resultats globals, sent considerat com un centre sanitari de referència en totes elles.

Compromesos amb la maternitat: assistència integral

Des de la seua obertura en 2009, l’Hospital de Manises ha comptat amb els millors especialistes per a assistir a les mares durant el part, convertint-se en un centre de referència en les àrees de ginecologia i obstetrícia. En les seues instal·lacions s’han produït més de 18.000 parts, i només el 16% de mitjana durant aquests 14 anys han sigut per cesària.  

En aquest sentit, el centre públic es diferencia d’altres hospitals en el ventall de serveis que ofereix a les mares perquè el moment de donar a llum siga únic, amb un equip de matrones, ginecòlegs i anestesistes conscienciats amb la importància d’un part mínimament medicalitzat i respectuós amb les decisions de les mares, protagonistes de l’experiència. 

Les dones que donen a llum a Manises disposen d’una sala de dilatació individual on pot estar l’acompanyant, habitacions individuals amb banyera per al nounat i iniciatives pensades per a embarassades com els tallers d’obstetrícia, jornades informatives en línia mensuals, o pilates per a embarassades. A més, es poden organitzar visites a paritoris a través de les matrones dels centres d’Atenció Primària i existeix la possibilitat de conéixer al bebé abans del seu naixement gràcies a la impressió 3D, es facilita la impressió de la placenta en paritori i també es dona suport a lactància gràcies a la col·laboració de Amamanta.  

A més, des de la seua posada en marxa en 2009, l’Hospital de Manises s’ha especialitzat en l’atenció de parts naturals, oferint anestèsies alternatives, com la walking epidural, o serveis diferencials com la Casa de Parts, un espai reservat per a poder donar a llum de manera natural i amb mètodes innovadors com la dilatació en aigua, entre altres.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*