Els centres educatius de Xest participaran en un taller de còmic amb motiu de la celebració del XVIII Certamen Literari Ateneu 2019

XVIII Certamen Literario Ateneo 2019.
XVIII Certamen Literario Ateneo 2019.

Post també disponible en: Castellano

XVIII Certamen Literario Ateneo 2019.
XVIII Certamen Literari Ateneu 2019.

Un any més s’obren les bases del Certamen Literari Ateneu L’Aliança de Xest, una de les iniciatives culturals que més repercussió té entre l’alumnat dels centres escolars, organitzada des de la seva 17a edició per l’Ajuntament de Xest, la Societat Ateneu L’Aliança i la Fundació cajacheste. “Les tres entitats portàvem molts anys celebrant certàmens de manera paral·lela i l’any passat, per suggeriment dels centres educatius, es va convenir celebrar un únic certamen entre les tres institucions, amb molt bons resultats”, explica la regidora d’Educació i Cultura, Mª Ángeles Llorente.

Aquest renovat certamen va portar amb si diverses novetats, entre elles l’edició d’un llibre amb les obres guanyadores, que ja s’ha editat i publicat; la realització de tallers formatius vinculats amb la literatura i la inclusió d’una nova disciplina dins de concurs: el còmic, que se sumava a les categories ja existents, relats curts i poesia, amb 43 treballs presentats en la passada edició.

“L’any passat vam introduir dins del certamen la realització d’un taller de poesia que va funcionar molt bé, de fet van ser 164 els treballs que van participar en aquesta secció, per això aquest any hem decidit continuar apostant per aquest tipus de formació pràctica a través d’un taller de còmic “, ha anunciat la regidora. “La finalitat d’aquest taller és que els alumnes i les alumnes puguin conèixer millor aquesta modalitat literària i disposin de més recursos per realitzar els seus treballs”.

Els tallers començaran aquest mes de novembre i comptaran amb la participació d’alumnat de 1r i 2n de Primària del CEIP Francisco Giner dels Rius; de 3r i 4t de Primària del CEIP nº3 i del CEIP Vicente Blasco Ibáñez; de diferents cursos d’ESO del Col·legi Sant Josep de la Muntanya i l’IES Ricardo Marín; i alumnat del Centre de Formació per a Persones Adultes.

Lliris Bou i Pau Valls seran els que imparteixin els tallers, treballant en diferents sessions i per grups. “Tant Lliris com Pau on especialistes en il·lustració infantil amb experiència en tallers per a nens i nenes relacionats amb la creació de còmic i il·lustració”, ha destacat Llorente.

Sobre Lliris Bou i Pau Valls
Lliris Bou va estudiar il·lustració a l’EASD d’Alcoi i uns anys més tard es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. Els seus dibuixos s’han utilitzat en llibres de text per a editorials com Santillana o Bromera, en revistes per a nens i adults (Namaka, Principia Kids, Descobrir) i en contes infantils per a primers lectors (Andana, Santillana, Bromera). Actualment combina la seva feina com a il·lustradora freelance amb la realització de cursos i tallers infantils d’il·lustració.

Per la seva banda, Pau Valls inicia els seus estudis d’il·lustració a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. Posteriorment es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València, ciutat on resideix actualment. Il·lustra per a públic infantil i adult en diferents mitjans com llibres, revistes, premsa, cartelleria o publicitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*