Els municipis limítrofs amb Cofrents es mobilitzen contra el tancament de la central nuclear

Post també disponible en: Castellano

“Els municipis de la Vall d’Aiora-Cofrents costat dels municipis d’Almansa i Requena mostrem la nostra preocupació davant el possible tancament de la Central Nuclear de Cofrents. Aquest fet tindria un impacte devastador en les poblacions properes. Es perdrien més de mil llocs de treball directes i altres mil indirectes, amb el que més de 2.000 famílies que depenen de la central, es veurien seriosament afectades, la qual cosa suposa un impacte dramàtic sobre el 20% de la població d’aquesta comarca de l’interior de la Comunitat Valenciana “, tal com han manifestat els ajuntaments dels municipis confrontants.

“La Central Nuclear és una de les principals indústries de la Comunitat Valenciana, i és el motor soci econòmic de la vall d’Aiora-Cofrents, estenent la seva influència econòmica a les poblacions d’Almansa i Requena, a més, contribueix amb impostos locals i autonòmics a la generació de riquesa en una zona que no disposa d’altres importants nuclis empresarials “, han afegit.

“En altres països, les centrals nuclears com Cofrents tenen permisos d’operació fins als 60 anys i, juntament amb les energies renovables, són una font equilibrada d’electricitat que no emet CO2 i ajuda a lluitar contra el canvi climàtic”.

“Entenem que quan s’hagi de produir el tancament del parc nuclear per l’obsolescència del mateix, aquest ha de ser ordenat i també just per als municipis d’influència de les centrals, és a dir, amb criteris homogenis per a totes elles i respectant l’ordre d’antiguitat . Un tancament sobtat i no planificat en el temps, impossibilitaria una transició equitativa en els entorns de les centrals, de manera que és imprescindible que s’hagi dut a terme un pla real i efectiu de dinamització empresarial a les zones d’influència “.

“Creiem que és urgent advocar i lluitar per evitar el despoblament de les comarques i municipis de l’interior de la Comunitat Valenciana i del país en general. Per això insistim que quan s’hagi de produir el tancament del parc nuclear, aquest haurà de respectar l’ordre de edat de les centrals, i és imprescindible que s’hagi redactat, aprovat i implantat un pla real i efectiu de dinamització empresarial a les zones d’influència “.

“Des dels municipis de Cofrents, Xalans, Xarafull, Aiora, Teresa de Cofrents, Zarra, Cortes de Pallars, Almansa i Requena, vam realitzar una crida perquè es reconegui el benefici que la Central Nuclear de Cofrents genera a la zona i vam sol·licitar que continuï en funcionament mentre el Consell de seguretat Nuclear certifiqui la seva seguretat i no es tanqui de manera anticipada i injusta “, han finalitzat en el seu comunicat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*