Els productes gastronòmics de qualitat representatius del municipi de Requena seran protagonistes en la XXVIII Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat

Post també disponible en: Castellano

Requena tornarà a ser notícia, després de dos anys d’aturada obligada, per un dels seus grans patrimonis, el gastronòmic.

I serà així gràcies a la celebració de la XXVIII Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat, que se celebrarà en aquest municipi del 10 al 12 de febrer, i que ha sigut presentada aquest dimarts 6 de febrer a les 11.30 hores en el Mercat de Colón de València.
Així doncs, els amants de la gastronomia més tradicional, els que gaudeixen amb un embotit realitzat amb els millors ingredients i elaborats a la manera de sempre, poden anar programant la seua visita a Requena, a un certamen que edició rere edició congrega a milers de persones de tota la Comunitat Valenciana i d’altres zones d’Espanya.
La festa gastronòmica tindrà lloc en l’Edifici Multifuncional del Recinte Firal, on estaran les carnisseries de l’Associació de l’Embotit amb milers de quilos de productes artesans i de qualitat per a les persones assistents, com a llonganisses, botifarres, xoriços, salsitxons, güeñas, gos o sobrassades.
També es podran degustar plats com el ajoarriero o el morteruelo, cuinats per l’Associació de Mestresses de casa Tyrius; o el famós brioix, una coca de pa amb embotit damunt, a més del pa beneït, elaborats per l’Associació de Forners que participen en la mostra.
I per si això fora poc, hi haurà estands d’oli d’oliva, formatge, licors, café i vi, ja que diversos cellers de la DOP Utiel-Requena també seran part de la trobada.
“La Mostra va unida a l’embotit, a la tradició i, en definitiva, a aliments de gran qualitat, però sobretot és una experiència completa que viuen tots aquells que s’acosten a Requena a degustar les meravelles gastronòmiques i a gaudir la nostra riquesa cultural”, ha afirmat Mario Sánchez , alcalde de Requena, en l’acte de presentació de la Mostra.
La Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena posarà a la disposició dels visitants més de 6.000 tiquets de degustacions, el preu de les quals serà de 10€ el divendres i 12€ el dissabte i diumenge.
Cada tiquet oferirà:
– 3 degustacions d’embotit. 
– 1 d’embotit rostit en barbacoa (excepte el divendres que serà en l’estand interior).
– 2 de vi de Requena.
– 1 de plats típics elaborats per les Mestresses de casa de Requena (ajoarriero i morteruelo).
– 1 de producte de fleca (brioix o pa beneït).
– 1 botella d’aigua de San Benedetto.
– 1 visita gratuïta a un museu o monument durant els dies de la Mostra.
D’altra banda, en fer la reserva dels tiquets a compte en l’Oficina de Turisme o visitar la mostra amb tren de rodalia, s’obtindrà, juntament amb la compra del tiquet de degustació, l’entrada gratuïta a tres museus o monuments de la localitat.
Aquesta promoció serà vàlida també per a la compra física del tiquet del divendres.
Així mateix, les persones que arriben amb tren a l’esdeveniment o compren el tiquet de degustació, gaudiran d’un descompte del deu per cent en l’import de la compra d’embotit realitzada en la Mostra.
Finalment, en adquirir durant el dissabte i diumenge el tiquet de degustació, es regalarà una entrada de museu o monument, vàlida per a qualsevol dia de l’any diferent als de la celebració de la mostra.
En la presentació de la Mostra de l’Embotit també s’ha revelat qui és el ‘Mestre Carnisser’ d’enguany, una distinció que enguany ha recaigut al Cava de Requena, que ha aconseguit recentment el seu dret a utilitzar aquesta denominació, i també es proclamarà Mondonguera d’Honor a l’advocada que ho ha fet possible, Gracia Guillén Carrau.

Gastronomia i cultura, de la mà

Com cada any, la Mostra de l’Embotit de Requena alternarà gastronomia amb diferents actes culturals.
El divendres dia 7, des de les 18.00 hores, se succeiran diferents actuacions protagonitzades per l’associació Majors amb Alegria i l’Escola de Dansa Mireia Cabau, a més de tastos comentats de café i vi.
El dissabte a la nit, l’activitat es traslladarà al Teatre Principal, on actuaran a partir de les 21.00 hores l’actor Pablo Chiapella i el còmic Tian Lara, amb l’espectacle “El anticoach, desmotivant a Pablo Chiapella”.
Les entrades anticipades, amb un preu de 8 euros, estan a la venda en la web www.entradaonline.es i en l’Oficina de Turisme.
El diumenge tindrà lloc el tradicional concurs de Cachulí als voltants del recinte firal i actuarà el grup Cantares Vells i, previ a la clausura, s’entregaran els premis del concurs creatiu ‘L’embotit de la meua localitat’.
“El que volem és que la gent ho passe bé, tant els requenenses com aquells que s’acosten amb els seus amics, la seua parella o la seua família, perquè encara que el principal atractiu siga l’excel·lent embotit i els meravellosos vins de la zona, hi ha activitats de tota mena i per a tots els públics”, ha afirmat Josep C. Xirivella, regidor de Comerç.
La presentació en el Mercat de Colón també ha comptat amb la presència de Miguel García, president de l’Associació de l’Embotit Artesà de Requena, que ha posat èmfasi en el treball sense descans dels carnissers i carnisseres de la localitat.
L’horari de la Mostra de l’Embotit de Requena serà el divendres de 12 a 21 hores, el dissabte de 10 a 21 hores i el diumenge de 10 a 19 hores. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*