Els representants de Sinarcas, Titaguas, Catarroja i Xiva entren a la Junta de Govern de el Consorci Provincial de Bombers

Post també disponible en: Castellano

El Consorcio Provincial de Bomberos ha constituido su nueva Junta de Gobierno.
El Consorci Provincial de Bombers constituix la nova Junta de Govern.

El Consorci Provincial de Bombers de València ha celebrat este dilluns la seua Assemblea General, en la qual estan representats els 229 municipis consorciats, a més de la Generalitat i la Diputació de València, a la qual correspon la presidència. Entre altres assumptes d’organització interna, s’ha constituït la nova Junta de Govern.

Amb Mª Josep Amigó com a presidenta i José María Ángel com a vicepresident, en qualitat de director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat, integren esta Junta de Govern del Consorci Provincial els representants dels següents municipis consorciats: Mª José Clemente, per Sinarcas; Ramiro Rivera, per Titaguas; Emilio Morales, per Chiva; Jesús Monzó, per Catarroja; Carolina Mengual, per Rafol de Salem; i Miguel Donet, representant de Barx. Mengual i Donet són els únics membres de la junta que repetixen.

A l’Assemblea General han assistit la presidenta del Consorci, Mª Josep Amigó, representants dels grups polítics i membres de l’Assemblea, secretari, interventor i gerent. A esta assemblea li correspon la fiscalització dels diferents òrgans de govern i l’aprovació dels pressupostos anuals, els reglaments i ordenances, els acords de condicions de treball dels seus empleats i la modificació dels seus estatuts, entre altres assumptes. Després de la celebració de les passades eleccions locals es va constituir el mes d’octubre passat amb els representants nomenats pels diferents ajuntaments.

En la sessió d’este dilluns s’han informat i acordat diferents mesures d’organització, com la citada composició de la Junta de Govern i les matèries de competència de l’Assemblea que es deleguen en la mateixa per a major operativitat, el règim de sessions, la constitució dels diferents grups polítics i la comissió informativa que permetrà dictaminar prèviament els assumptes que hagen de ser debatuts en l’Assemblea. Tots estos temes es posaran a la disposició dels interessats en el portal de transparència del Consorci.

Durant l’acte s’ha aprovat una moció contra la Violència de Gènere i la resta de propostes, totes per unanimitat.

El Consorci Provincial de Bombers de València presta els seus serveis en tots els pobles de les comarques valencianes amb excepció del municipi de València, que compta amb el seu propi cos de bombers dependent de l’Ajuntament. Per a això disposa d’un total de 24 parcs de bombers distribuïts pel territori. Durant l’any 2018 el Consorci va prestar un total de 15.372 serveis dels quals 9.516 van correspondre a emergències de tota mena, des d’incendis en habitatges o a la muntanya fins a rescats en accidents de trànsit o a la muntanya. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*