Els socialistes de la Foia trien aquest cap de setmana entre Virginia Baldoví i Elena Pérez a la seua nova secretària comarcal

Post també disponible en: Castellano

Els afiliats i afiliades al PSPV-PSOE de l’agrupació Xiva-Foia de Bunyol trien aquest diumenge a la persona que prendrà el relleu de Lucas Ferrando al capdavant de l’Executiva Comarcal del PSPV-PSOE, càrrec per al qual per primera vegada en la història del partit a la comarca concorren dues dones: Virginia Baldoví i Elena Pérez.

Les dues candidates, que tenen previst tancar les seues respectives campanyes en els municipis de Xest i Alboraig abans de sotmetre’s a la votació dels seus companys i companyes aquest diumenge, compten amb trajectòries polítiques i perfils molt diferents:

Virgínia Baldoví milita en l’agrupació de Setaigües i és funcionària de la Diputació de València, mentre que Elena Pérez és militant de l’agrupació d’Iàtova, metge de professió i actualment ocupa el càrrec de Directora de Salut Pública de València.

Virgínia Baldoví ha ocupat a més diversos càrrecs interns en el partit, per la qual cosa coneix bé els secrets en els quals es prenen decisions; experiència i coneixement que podria aportar al PSPV-PSOE de la comarca Xiva-Foia de Bunyol. També compta amb el suport majoritari de la seva agrupació local i amb suports comarcals com ara el de l’ex-alcalde de Xest, Raimundo Tarín, i el de Yolanda Martínez, membre de la Comissió Executiva Provincial i dirigent local de Xiva, entre altres.

Per part seva, Elena Pérez ha ocupat com a funcionària de Sanitat càrrecs de responsabilitat en la Conselleria de Sanitat i Salut Pública. La seva experiència pot ser a més decisiva en un tema molt important per a la comarca: la reversió al sistema publico de l’Hospital de Manises, al qual pertanyen la majoria dels pobles de la comarca i que s’espera per a l’any que ve. L’aportació d’un PSPV-PSOE comarcal capitanejat per una persona coneixedora del sistema pot ser decisiu. Elena Pérez compta a més amb el suport de la seva agrupació, així com d’alcaldesses i alcaldes de la comarca, entre els quals es troba la de Bunyol i membre de Comissió Executiva Nacional, Juncal Carrascosa; i el de Godelleta, Rafa Fora, entre altres.

A priori, totes dues candidates representarien projectes i perfils polítics diferents. El de Virgínia Baldoví estaria més centrat en qüestions internes de partit ja que ha participat en nombrosos congressos comarcals i territorials. No obstant això, un dels seus punts febles podria ser el de la gestió al no comptar amb experiència en l’àmbit municipal, tant en el govern com en l’oposició. El suport de Yolanda Martínez pot convertir-se també en una arma de doble tall, ja que encara que la militant xivana és membre de l’Executiva Provincial, Xiva és ara mateix l’únic poble en el qual el PSPV-PSOE no té representació plenària.

A favor d’Elena Pérez, que ha estat regidora a l’Ajuntament d’Iàtova, comptaria l’haver exercit diverses responsabilitats de gestió vinculades al seu àmbit professional, com ara coordinadora de l’Oficina Valenciana d’Acció Comunitària per a la Salut; Cap del Servei de Promoció de la salut i prevenció de l’Entorn Sanitari i l’haver col·laborat en l’elaboració de diverses guies de promoció per a la salut. Pel que el seu perfil s’inclinaria més cap a l’àmbit de la gestió pública que al polític. I entre els suports amb els quals comptaria en la seva candidatura es trobarien diversos secretaris i secretàries generals de les agrupacions locals de la comarca així com membres de l’actual Executiva Comarcal que cessarà en les seves funcions el pròxim 26 de març, data en la qual se celebrarà el congrés comarcal.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*