Els veïns i veïnes d’Alboraig compartixen propostes sobre la responsabilitat social de la ciutadania

Post també disponible en: Castellano

Les accions de les persones són imprescindibles per a encaminar al municipi en el compliment dels objectius de l’Agenda 2030.

Este taller s’emmarca en el projecte de Responsabilitat Social desenrotllat per l’Ajuntament, cofinançat per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

L’Ajuntament d’Alborache torna a obrir-se a la participació ciutadana el proper diumenge 4 d’octubre amb el taller “Responsabilitat Social. Ciutadania inclusiva i sostenible”, que tindrà lloc al Saló d’Actes de l’Ajuntament a les 12:00 hores.

Aquest taller és una de les accions de divulgació en matèria de responsabilitat social cofinançades per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació a través de la seua línia de subvencions de 2020.

L’Ajuntament manté així la seua línia de promoció de la participació i la transparència municipal que porta desenvolupant des de 2018. També assumix de manera activa els compromisos adquirits en l’Agenda 2030, basats en la sostenibilitat, els drets de les persones i la solidaritat com a vector del paper d’una Europa responsable que dóna un paper de promotor de canvi als municipis xicotets.

El punt de partida ha estat el llançament d’una consulta a la ciutadania, activa fins al 31 de desembre en la qual es recullen propostes d’acció relacionades amb la promoció de l’entorn, els drets humans, l’acció social, l’economia local i la discapacitat en el municipi, per treballar de manera conjunta i des de tots els àmbits en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Un informe elaborat després del tancament de la consulta reflectirà les aportacions realitzades i que podrien ser posades en marxa tant pel consistori com per veïns i veïnes. Per exemple, una de les propostes advoca per mantenir el subministrament d’energia ininterromput a les persones més vulnerables que veuen afectada la seua economia. També s’han rebut idees sobre com millorar la qualitat de vida amb la recuperació de l’espai públic i l’eliminació de el trànsit, com augmentar la prevenció, reducció, reciclatge i reutilització dels residus, com gaudir d’una sanitat sense desigualtats i major finançament o sobre la necessitat de redactar un pla de protecció de l’ecosistema de Ruta dels Molins, entre d’altres.

L’alcaldessa Paqui Collado destaca el treball de l’Ajuntament d’Alborache per impulsar la participació ciutadana en els últims anys, “imprescindible per cohesionar la comunitat i fomentar la ciutadania responsable, que generi canvis reals a través del seu compromís. Encara que l’Ajuntament pot donar suport i facilitar accions, són les persones les que han d’assumir les accions de canvi necessàries per seguir avançant en els objectius de l’Agenda 2030 “.

La consulta ciutadana està oberta fins al 31 de desembre a aquests enllaços:
CASTELLÀ: https://forms.gle/rYwfDW1eCNTQPpte9
VALENCIÀ: https://forms.gle/tF4N5GkyLFgXshyz7

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*