Emoció i esportivitat en la VII Carrera Popular Jesús Gandia del CEE Verge de l’Esperança de Xest

Post també disponible en: Castellano

Un any més, el CEE Verge de l’Esperança de Xest va celebrar la seua Carrera Popular Jesús Gandia, prova que ja suma set edicions a l’esquena i que va comptar amb la participació d’alumnat dels col·legis d’Educació Primària de Xest i Xiva. 

L’activitat es va realitzar divendres passat, 31 de març, en les instal·lacions del CEE Verge de l’Esperança i va incorporar novetats respecte a altres edicions. Així, en aquesta ocasió els delegats del centre van gravar un vídeo per a convidar als centres educatius ordinaris de Xest i Xiva a la carrera i, el dia de la prova, l’alumnat d’aquests centres va participar doblement: primer acompanyant a l’alumnat del CEE Verge de l’Esperança amb més dependència en els seus desplaçaments, i després realitzant el recorregut al costat de l’alumnat més autònom. A més, la VII Carrera Popular Jesús Gandia va comptar amb la participació de Fent Camí, una associació d’Alcoi que va aportar una cadira Joêlette, que permet a les persones que es desplacen en cadira de rodes accedir a rutes de senderisme que serien inaccessibles amb una cadira de rodes convencional. D’aquesta manera, l’alumnat que es desplaça en cadira de rodes va poder participar d’una manera diferent en el recorregut. També va assistir l’atleta Pepe García Valverdre, membre de Fent Camí, nomenat corredor d’honor d’aquesta edició.

“Va ser un dia esplèndid i vivim molts moments emotius en els quals clarament es va veure que l’esport ens uneix, com diu el lema d’aquesta edició. Persones diferents però iguals, corrent juntes de la mà, competint, corrent i ballant amb un mateix objectiu: gaudir de la Carrera Popular Jesús Gandia. Es viuen moments tan màgics que fan que tot l’esforç dedicat a la preparació de l’esdeveniment tinga un sentit”, declarava Victoria Contelles, mestra d’Educació Física del CEE Verge de l’Esperança. “La preparació de la carrera s’inicia a l’octubre, amb l’elaboració del projecte i la invitació als centres educatius. També iniciem a principi de curs la presentació a empreses a la recerca de patrocinadors que ajuden a esmenar els costos de l’esdeveniment. Enguany han sigut moltes les empreses i entitats que s’han sumat al projecte o que han continuat col·laborant, entre elles la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Xest. Volem agrair la seua col·laboració, ja que sense elles aquesta carrera no es podria realitzar amb l’èxit amb el qual se celebra”.

Com en les últimes edicions, aquest esdeveniment va comptar amb la col·laboració del grup Kangoos Fit Torrent, que es va encarregar d’animar les rondes, els temps morts i el descans. “Són un grup meravellós de persones que venen cada any de manera altruista per a saltar i ballar animant al personal. Enguany van portar botes de sobres i molts xiquets, xiquetes i persones adultes van poder saltar i ballar amb ells, formant part així també de l’animació de la Carrera”, apuntava Contelles. “I, per descomptat, aquesta carrera no seria el mateix sense l’incansable speaker Kike Moret, una persona amable i sempre disposada a col·laborar amb el centre. Posa la veu de l’esdeveniment i crea un clima agradable, fent que totes les persones presents ens sentim partícips, importants i estimades”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*