Entrevista a Ana María Galdón, regidora de Festes de Millars: “Desitge que siguen uns dies plens de diversió, respecte i diversitat i inclusió”

Post també disponible en: Castellano

Les festes de Millars comencen el 3 d’agost, encara que aquest dissabte ja se celebrarà el concert de festes a càrrec de la Unió Musical Millarense, amb un homenatge a Nino Bravo. A escassos dies de l’inici dels festejos, tucomarca.com ha conversat amb Ana María Galdón, la nova màxima responsable de l’àrea de Festes de la localitat.

— Ana María, com a nouvinguda la regidoria de Festes, ¿ha notat canvis significatius en les propostes festives que demanden els veïns de l’any passat a aquest?

— Hola, crec que encara és prompte per a això, cal tindre en compte que vaig prendre possessió el passat 17 de juny i pràcticament ja estava tot contractat per l’anterior govern, la meua antecessora Elena ha sigut molt bona regidora i s’ha basat en anys anteriors per a configurar les festes, de totes maneres, sé que una vegada passades m’arribaran propostes i crítiques que les tindrem en compte per a l’any següent.

— El programa de festes d’enguany, ¿no presenta per tant canvis destacables respecte al del passat?

— Com t’he comentat, a penes m’ha donat temps de canviar, sí que tinc moltes idees que m’agradaria posar-les en pràctica per a les futures, m’agrada escoltar la gent, conversar i que em facen arribar coses, sobretot a la joventut, però sense deixar arrere a la resta de la població, sobretot els nostres majors.

— ¿En què es posarà més l’accent enguany dins de les festes?

— Sobretot en el respecte, les festes són per a tota la població de Millars i els seus visitants, tots i totes hem de sentir-nos orgullosos que les nostres festes continuen celebrant-se any rere any, és per això que pose l’accent que siguen uns dies plens de diversió, respecte i diversitat i inclusió, en els quals tots trobem el nostre lloc i que ningú se senta perjudicat pels actes programats o per qualsevol altra cosa.

— Quins podem dir que són els actes que ningú s’hauria de perdre?

— Un dels actes més bonics per a mi, és la processó del Santíssim Crist de la Salut que té lloc el 6 d’agost, el dia més important de les nostres festes patronals, durant el recorregut de la processó és molt bonic veure tota la població de Millars al carrer veient passar a un dels nostres patrons. Un altre acte que també m’agrada és el dia de les disfresses que se celebren el dia 5, anomenat “La Vispera”, és molt divertit, des que comences a preparar la disfressa fins que vas en la cercavila ballant. 

— A més d’aquestes novetats ¿hi ha actes tradicionals i religiosos que es mantindran, supose, també en el programa, no?

— Per descomptat que sí, continuem mantenint les misses i també les processons, celebrem 3 i cadascun dels dies són en honor als nostres patrons, el dia 6 és en honor al Smo. Crist de la Salut; el dia 7 en honor a Sant Roque, amb pujada del carrer del mateix nom fins a l’ermita, situada al final de mateixa i gaudir de la traca penjada que es dispara en honor del sant; i per ultime, el 8 d’agost, celebrem la festa en honor de Sant Blas, encara que la festivitat de Sant Blas se celebra el 3 febrer, el dia 8 es torna a celebrar, això ve d’anys arrere quan es va decidir canviar les festes majors al mes d’agost, pel fet que al febrer cap a molt mal temps i a l’estiu es donaven millors condicions climatològiques i arribaven els familiars que estaven vivint fora. 

— M’imagine també que la banda de música Unió Musical Millarense tindrà un destacat paper en les festes, ¿veritat?

— Cert, sense la nostra banda de música no hi hauria festes, de fet, són el motor de les festes amb la seua participació en la cavalcada de disfresses, les cercaviles i les processons. Un dels actes que obrin les festes és el tradicional concert de festes, que enguany se celebra el dissabte 29 de juliol.

—  I, per a finalitzar, convidem a la participació de veïns i visitants en aquests dies de festa? 

— Clar que sí, convidem a tota la població i visitants a gaudir d’aquests dies, en els quals hem de deixar arrere els problemes que puguem tindre i que siguen uns dies d’amistat, felicitat i diversió, també convide als nostres veïns d’altres poblacions a gaudir al costat de nosaltres de les nostres festes d’agost. Solament em queda dir: Bones festes Patronals 2023.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*