Entrevista. Teresa Hernández: «Encara que en Set Aigües estiguem ja en Fase 1, el virus continua allà i hem de tenir molta cautela»

La candidata del PSOE a la alcaldía de Siete Aguas, Teresa Hernández.
La candidata del PSOE a la alcaldía de Siete Aguas, Teresa Hernández.

Post també disponible en: Castellano

El municipi de Set Aigües, encara que pertanyent administrativament a la comarca de la Foia de Bunyol-Xiva, ha entrat des d’aquest dilluns a la Fase 1 de la desescalada a l’estar integrat en l’àrea de salut de Requena. tucomarca.com ha conversat amb l’alcaldessa del municipi, Teresa Hernández, que ha explicat com està afrontant la població aquesta primera fase de la desescalada.

— PREGUNTA: Com ha afectat la pandèmia a l’municipi de Set Aigües? Què tal ha portat el confinament la població i en quin grau els ha afectat la pandèmia?

— RESPOSTA: El confinament ho hem portat, m’imagino, com qualsevol altre municipi. El confinament ens va agafar una mica per sorpresa, però crec que a poc a poc tota la població s’ha anat agafant a la normativa i al que havia de fer; i en general s’ha portat bé. I respecte a l’afecció, jo crec que aquesta caldria situar-la en un grau mitjà.

— Pot resumir algunes de les mesures més destacades que s’han posat en pràctica des de l’Ajuntament de Set Aigües durant aquestes setmanes de confinament per combatre la pandèmia?

— Doncs des del primer dia vam posar ja mesures en marxa amb els agricultors, per exemple, un d’ells, Diego, es va oferir a fer la neteja amb lleixiu de tots els carrers amb la brigada municipal, que ha sulfatat amb lleixiu tot el que són les zones dels comerços oberts, els contenidors, etcètera. És a dir, les mesures de desinfecció les hem posat en marxa des del primer dia. També ens anàvem acoblant al que ens anava dictant el Ministeri: a les mesures en el tancament de parcs, d’àrees recreatives, ajuntament, edificis municipals … totes aquestes mitges les hem anat adoptant. També vam fer, pel que fa a les mascaretes, primerament dotar d’elles a tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament. Les vam adquirir l’Ajuntament de Set Aigües i també vam començar a repartir a tota la població. De fet, la setmana passada vam aconseguir comprar mascaretes per a nens, de 3 a 10 anys, i també l’equip de govern les va estar repartint casa per casa sense deixar-nos a ningú. També hem utilitzat la Brigada helitransportada de Set Aigües, que estan fent la desinfecció d’edificis per, a el passar a la fase 1, posar en funcionament la biblioteca, l’Ajuntament amb cita prèvia, els serveis socials … tot això s’ha quedat desinfectat el cap de setmana per poder arrencar ia la setmana en fase 1 i poder atendre la gent.

— Set Aigües compta amb una població amb 1.179 habitants i com molta de l’interior valencià està molt envellida. Creu que aquesta circumstància ha contribuït que es complissin més les normes i això ha contribuït a minimitzar els contagis?

— La veritat és que la gent ha estat molt compromesa, pocs casos s’han donat de gent que es saltés el confinament, i en línies generals la gent ha estat molt compromesa perquè la població és més gran, tots tenim pares o avis més grans que conviuen amb les famílies, amb el que la gent s’ho ha pres bastant seriosament. I a nivell sanitari molt bé; no tinc constància que hi hagi hagut aquí cap positiu en la població.

— ¿S’han posat especials mesures per protegir el població més gran, pensat per exemple a la llar de l’jubilat?

— Sí, la llar de l’jubilat des del minut un es va tancar i no hem tingut cap problema.

— Set Aigües és una població amb un caràcter molt turístic, exemple d’això és que a l’estiu multiplica considerablement la seva població. Com van a afrontar aquesta circumstància aquestes properes setmanes? Es va a permetre venir a la gent a la seva segona residència?

— Nosaltres seguirem les línies que ens marqui el Ministeri. Pensem que ja hi ha hagut impacte econòmic negatiu per a tothom, perquè per exemple el que és la Setmana Santa o la Pasqua, sol haver molta gent en la seva segona residència aquí a Siete Aguas, i aquest any no ha tingut. Veurem què ens diu el Ministeri segons les fases.

— ¿Els ha sorprès que el departament de salut de Requena, a què Setaigües pertany, malgrat haver-se convertit en un de les majors zones d’afecció de la pandèmia a la Comunitat Valenciana haja passat abans que altres zones a la Fase 1?

— No, la veritat és que no. També és veritat que nosaltres tenim el privilegi de comptar amb Ricardo Gómez, el nostre regidor de Turisme, Patrimoni i Sanitat; que alhora és el cardiòleg de l’Hospital de Requena, amb el que ell ens ha explicat el motiu de perquè nosaltres hem passat a aquesta fase. I és que tot i que hi ha hagut contagis a l’Hospital de Requena per les residències, a hores d’ara l’hospital sí que compleix amb els requisits per canviar de fase. És a dir, sí que estan preparats per rebre un possible repunt. Per això no ens ha sorprès perquè els objectius que s’han marcat per passar de fase es compleixen.

— ¿Creu que el formar part d’una àrea de salut com la de Requena-Utiel, amb una baixa densitat de població, també pot haver afectat?

— És clar, l’àrea de salut de Manises acull un munt de població i la nostra és molta menys població que la que té, per exemple, els pobles a partir de Bunyol per abaix.

— ¿M’imagino que hi haurà notat si la població se sent contenta de poder anar avançant en aquest procés de desescalada, veritat?

— Sí, estem contents, encara que jo sempre als ciutadans els dic el mateix: que no cal abaixar la guàrdia i que encara que l’ús de mascaretes no sigui obligatori, ja que hem pogut repartir a tota la població, que les facin servir, que guardin les mesures de distància i que no abaixin la guàrdia perquè el virus continua allà i hem de tenir molta cautela. Sí que és veritat que jo, com a alcaldessa, estic tremendament orgullosa perquè la gent s’ha bolcat, s’ha portat fenomenal, no només els agricultors com Diego sinó també la societat de caçadors que ens ha dotat de lleixiu, ens han ajudat i molta gent ha anat col·laborant. També un comerç va dotar a la brigada de guants, de gels … Vull dir que la gent s’ha bolcat i els comerços han guardat la seva distància o han posat els seus panells. La veritat és que a l’actuació de la població de Set Aigües, si l’hagués de valorar, li donaria un deu.

— I per acabar, quin missatge li agradaria enviar a la ciutadania i als seus possibles visitants després de l’esforç de l’confinament i pensant també en les setmanes que encara ens queden per davant?

— Quan ja es puguin traslladar les persones d’unes zones a les seves segones residències, els diria el mateix a aquestes persones que vindran a les seves segones residències que als nostres veïns: que siguin respectuosos i sobretot que utilitzin les màscares encara que no sigui obligatori i que guardin la distància de seguretat i que segueixin els passos que hem seguit les persones que vivim en Set Aigua des del principi fins ara. I vull acabar també agraint a tots i especialment a la Guàrdia Civil i la Policia Local seu esforç; ja que han fet un treball fantàstic.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*