Especialistes de Manises donen pautes per afrontar la eixida al carrer dels menors

Desde su apertura, el centro hospitalario ha atendido a más de 1.364.000 pacientes.
L'Hospital de Manises redueix un 50% les emissions de carboni.

Post també disponible en: Castellano

Als xiquets cal explicar-los de forma clara i senzilla com serà la sortida a l’exterior

Aconsellen als adults que mantinguin una actitud tranquil·la i de confiança

Després de més d’un mes de confinament, els menors de 14 anys podran sortir de casa per donar els primers passejos. Una mesura beneficiosa per a la salut dels nens però que ha de ser ben explicada i planificada pels adults perquè els menors siguin conscients i puguem assegurar el seu benestar. “És bo que la sortida al carrer, amb les indicacions que marquen les autoritats, es realitzi explicant les característiques d’aquesta: on van a anar, què van a fer, quant de temps … així com atenent a les seves emocions abans, durant i després de la sortida “, explica Sara Diego, Psicòloga Clínica de la Unitat de Neurorehabilitació Infantil de l’Hospital de Manises.

En aquesta línia, és molt important valorar amb els nens i nenes com se senten respecte a sortir, si tenen alguna por o preocupació. De la mateixa manera, és convenient que estiguem atents a com s’estan sentint durant la sortida, i que els preguntem a el tornar a casa. D’aquesta manera podem ajudar-los a expressar les seves sensacions. Sigui quina sigui l’emoció o pensament de l’infant, hem de fer-li veure que entenem que se senti així, evitant recriminacions.

Una altra de les recomanacions que fan els especialistes, és que el temps que es dedica a preparar la sortida i sortir al carrer, estigui centrat en els nens, de manera que els adults participin de forma activa en les activitats. Ha de ser un temps en el qual estiguem centrats en els nostres fills.

Xiquets que no vulguen exigir de casa

Davant aquesta nova etapa, és possible que hi hagi nens que no vulguin sortir de casa, on es troben segurs i feliços. En aquesta situació és molt important el paper dels progenitors. “Correspon als adults ser sensibles a les necessitats emocionals i els temps de cada nen, no hem d’oblidar que aquesta mesura és una possibilitat i no una obligació i que som els adults els que hem de garantir que sigui alguna cosa positius per als nens i nenes”, afegeix Sara Diego. Si els progenitors no es troben segurs sobre la sortida, és possible que transmetin aquesta intranquil·litat als nens. Quan el menor es trobi preparat, podem facilitar la sortida donant-los a triar, en la mesura del possible, què fer, què joguina volen emportar-se, i mostrant-nos tranquils.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*