Fem Poble lluitarà contra la despoblació als pobles xicotets mitjançant el desenvolupament del turisme local

Post també disponible en: Castellano

El programa, presentat este dijous a Siete Aguas, està impulsat per la Diputació de València i compta amb la participació de Turisme Comunitat Valenciana

La Diputació de València ha presentat este dijous a Siete Aguas el programa Fem Poble, un nou projecte impulsat per la corporació per a lluitar contra la despoblació als pobles xicotets de la província, mitjançant el desenvolupament del turisme local i a través de la col·laboració públic-privada.

L’acte, celebrat en la Societat Musical de Siete Aguas, ha servit per a posar en marxa esta iniciativa en la que treballen els serveis de Turisme i Desenvolupament Rural de la Diputació, i que compta amb la participació de Turisme Comunitat Valenciana a través de Creaturisme.

Fem Poble pretén aportar valor als recursos turístics dels municipis en risc de despoblació per a fomentar la creació de productes turístics que activen la seua economia local i, en conseqüència, la seua projecció territorial. Es tracta de dinamitzar turísticament les poblacions en risc de despoblament mitjançant l’activació de la col·laboració públic-privada, respectant sempre els principis de sostenibilitat i la capacitat de càrrega turística de cadascuna d’elles.

Un total de 50 municipis i quatre mancomunitats de la província s’han adherit ja al programa, que comença el seu desenvolupament enguany, però sorgix després de l’anàlisi de l’oferta bàsica i complementària en poblacions en risc de despoblació realitzat durant l’exercici 2021 pel Servei de Turisme de la Diputació.

En esta primera jornada informativa sobre Fem Poble s’han presentat els objectius i metodologia del programa, les seues fases i pròximes accions, entre les quals es troben l’elaboració de manuals de recursos i gestió públic-privada, la celebració de tallers formatius per al desenvolupament de productes i experiències turístiques i el disseny d’un catàleg de productes i experiències turístiques per a venda directa.

Una oportunitat per als municipis

La jornada ha comptat amb la participació del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor; el diputat provincial de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera; i l’alcaldessa de Siete Aguas, Teresa Hernández, a més de nombrosos tècnics i representants dels municipis adherits al programa.

El diputat de Desenvolupament Rural ha manifestat que “la Diputació ha de estar present en el territori” -en referència a l’elecció de Siete Aguas per a acollir la jornada de presentació del programa-, “per això continuarà recorrent la província amb els seus projectes i iniciatives”.

A més, ha destacat el “paper fonamental” de tècnics i ajuntaments en la lluita contra la despoblació “per a poder activar les iniciatives, abordar este repte demogràfic i aconseguir solucions de futur per als nostres pobles”. En este aspecte han coincidit també la resta d’autoritats presents, que han incidit en la necessitat d’incrementar la seua presència en les administracions per a “professionalitzar les polítiques turístiques”.

El diputat de Turisme, per part seua, ha insistit que “el turisme és una oportunitat per als municipis més xicotets per a evitar la seua despoblació, però també perquè les persones que viuen en ells tinguen millors condicions, millors serveis i una major qualitat de vida”. “Fem Poble vol posar els recursos locals en valor de manera sostenible, però que continuen sent del municipi, perquè el turisme beneficie a la població resident i l’aculla de manera positiva”, ha agregat Jordi Mayor.

Finalment, el secretari autonòmic de Turisme ha expressat la seua satisfacció per “el treball productiu en favor del turisme” que suposa el programa de la Diputació, a més de posar l’accent que “el turisme és un sector de sectors, que tira de la resta i, per tant, tot el que l’enfortisca serà la millor aposta que puguem fer per al desenvolupament i el progrés”, ha expressat en relació a la despoblació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*