Finalitzen les Festes en honor a la Verge de la Soledat de Xest

Post també disponible en: Castellano

Ahir, diumenge 23 d’abril, Xest va posar tancament a les seues festes patronals en honor a la Verge de la Soledat amb la celebració del Dia de la Flor, una entrá de bous i cavalls i l’última sessió d’actes taurins, amb bou embolado i eixida pel carrer Xiva. A més, com cada any, el frontó Baró de Xest va acollir una partida de pilota valenciana.

Actes festius
Després de la celebració de la festa de Les Paelles del passat dissabte, 23 d’abril, el diumenge, dia 24, el carrer Xiva va tornar a omplir-se d’ambient festiu en la celebració del Dia de la Flor. Els xics i les xiques de la Verema 2022 van desfilar en companyia de la Banda La Lira lluint la indumentària típica chestana i van vendre clavells a les persones assistents. A més, van poder veure’s els tradicionals mantons i ombrel·les que solen utilitzar-se per a celebrar els dies de festa en la localitat. 

Després del cercaviles va tindre lloc la entrá de bous i cavalls, a càrrec de la Ramaderia Fernando Machancoses, amb la participació de l’Associació de Caballistas de Xest. La jornada va finalitzar amb un bou embolado i l’eixida dels caps de bestiar pel carrer Xiva, també a càrrec de la Ramaderia Fernando Machancoses.

Partida de pilota
Al matí es va disputar en el frontó Baró de Xest l’habitual partida de pilota que s’organitza coincidint amb les festes patronals i que va mantindre la graderia abarrotada de públic des del primer minut de joc. La partida va enfrontar a la parella formada per Pere Roc II i Alejandro, de roig, contra la composta per de La Vega i Carles de Massalfassar, de blava. El resultat va ser de 41-34, a favor de l’equip de roig.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*