Fotogaleria: 200 quilos de pólvora posen color a la celebració de la festivitat de Sant Lluc a Xest

Post també disponible en: Castellano

Misses cantades i un espectacular castell de focs artificials per a celebrar el dia del Patró de Cheste

La pandèmia ha canviat per complet la celebració de les Festes de la Verema de Xest, en honor a Sant Lluc; però des de la regidoria de Festes s’ha desenvolupat un programa alternatiu als actes habituals que va arrencar el passat 2 d’octubre i acabarà el proper diumenge 25, evitant aglomeracions i complint les mesures sanitàries de seguretat en tots els esdeveniments.

Per aquest motiu, ahir, dia de el patró de la localitat, hi va haver dues sessions de missa, en lloc d’una com és habitual, garantint d’aquesta manera el compliment de l’aforament limitat dins de l’església. Com mana la tradició, la coral Sant Lluc Evangelista va participar en la celebració i, adaptant-se a la normativa sanitària, va acompanyar la missa amb la seua música. A més, es va aprofitar per celebrar la festivitat de la Mare de Déu de la Soledat, la imatge va presidir l’altar major de l’església, ja que les passades festes d’abril no van poder realitzar-se, a causa de la pandèmia.

Per la seua banda, tot i no haver cercaviles aquest any, la junta local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, va realitzar la col·lecta que sol organitzar coincidint amb la festivitat de Sant Lluc, però aquest cop instal·lant dues taules, una enfront de l’Església i una altra al carrer Chiva.

El fermall d’or el va posar un impactant castell de focs artificials que es va disparar a les 21 hores des de dos punts de la localitat, amb la finalitat que tingués la major visibilitat possible des de qualsevol lloc del nucli urbà. 200 quilos de pólvora van omplir de llum el cel. “Va ser molt emocionant escoltar els aplaudiments a l’acabar el castell”, ha destacat el regidor, Raúl Mota. “Des de la regidoria de Festes estem molt contents de la resposta de la gent, que ha participat en tot adaptant-se a aquesta nova normalitat”.

L’empresa encarregada de l’espectacle de focs artificials va ser Pirotècnia Martí, a través de la coneguda Reyes Martí, primera dona en disparar a la Plaça de l’Ajuntament de València i un referent en el sector.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*