Fotogaleria: Bunyol rep el guardó com a finalista de la Capital del Turisme Rural 2019

Juncal Carrascosa y María Vallés visitan Santillana del Mar.
Juncal Carrascosa y María Vallés visitan Santillana del Mar.

Post també disponible en: Castellano

La tinent d’alcalde, Maria Vallès, va recollir el premi acompanyada per Juncal Carrascosa, alcaldessa de Bunyol, i representants polítics dels nou municipis finalistes

L’acte de lliurament va tenir lloc a Santillana del Mar, guanyadora de la tercera edició d’aquesta iniciativa destinada a fomentar el turisme rural a casa nostra

Després del lliurament de premis, veïns i turistes van poder sumar-se a la celebració amb la degustació d’un bullit muntanyès

En el marc de la trobada, EscapadaRural.com i Santillana del Mar van organitzar un Think Tank sobre el turisme rural i els seus mecanismes per frenar la despoblació dels municipis

Bunyol ja ha rebut oficialment el guardó que l’acredita com a finalista de la Capital del Turisme Rural 2019. La tinent d’alcalde, Maria Vallès, va recollir el passat dissabte el trofeu de mans d’Ana Alonso, directora de Comunicació i Relacions Institucions de EscapadaRural.com , en un acte celebrat a la Plaça Major de Santillana del Mar la població càntabra va ser la vencedora de la tercera edició d’aquesta iniciativa destinada a fomentar el turisme rural al nostre país.
L’acte va comptar amb representants dels nou municipis finalistes i altres autoritats polítiques i del món de la cultura com la directora general de Turisme de Cantàbria, Eva Bartolomé, i l’escriptora Maria Oruña, padrina de la candidatura de Santillana del Mar Francisco Javier González , tinent d’alcalde de Santillana del Mar, va ser l’encarregat de rebre el guardó. Durant l’acte de lliurament, González va agrair el guardó i va ressaltar l’interès d’aquesta iniciativa. “Aquest cap de setmana ha estat increïble, no només per rebre el premi en si sinó per la interacció amb els altres pobles, pel sentiment de germanor amb els nou finalistes i la possibilitat que se’ns ha brindat de compartir experiències, idees i preocupacions “, va assegurar.

L’alcaldessa de Bunyol, Jonquera Carrascosa, afegia que el fet d’haver quedat finalista en un concurs de ‘pobles amb encant’ ja és important per a Bunyol, únic municipi de la Comunitat Valenciana, ja que donarà una major visibilitat.

L’edil de turisme, Maria Vallès, puntualitzava que experiències com la viscuda aquest cap de setmana demostra que Bunyol és un poble encara per descobrir amb molt a oferir. A més afegeix que des de l’ajuntament seguiran treballant en activitats de promoció turística que tinguin la major repercussió possible per donar a conèixer Bunyol i tot el seu patrimoni tant cultural com natural.

A Santillana del Mar i Bunyol els van acompanyar, per rànquing de vots, Cangas del Narcea, Parada de Sil, Setenil dels Cellers, Trujillo, Navaluenga, Montblanc, la Hiruela i Almagro, com a finalistes d’aquesta edició. Després del lliurament del guardó, veïns i turistes van poder gaudir dels actes de celebració amb la degustació d’un bullit muntanyès.

A més de la cerimònia de lliurament de guardons, els municipis participants en la III Trobada de la Capital del Turisme Rural van gaudir d’un cap de setmana a Santillana del Mar. A través de la seva gastronomia, cultura i història, els representants dels ajuntaments que van competir en aquesta edició van celebrar la capitalitat de Santillana del Mar

L’únic municipi càntabre que competia en l’edició de 2019 es va revelar com a guanyador al maig, després imposar-se a 215 localitats de 15 comunitats autònomes. En la votació va aconseguir sumar 9.720 vots (19,88%) dels 48.877 emesos.

Decàleg de “Actuacions del turisme rural davant del repte de la despoblació”

Així mateix, en el marc de la Capital del Turisme Rural, Escapadarural.com va desenvolupar, per segon any consecutiu, un Think Tank sobre el turisme rural com a eina per frenar la despoblació rural. En aquesta ocasió, fins a 14 experts d’àmbit nacional, regional i comarcal van participar en la sessió de treball que, a través d’una dinàmica de grup, tenia per objectiu elaborar un decàleg d’accions per frenar la despoblació a les zones rurals. Totes les mesures recomanades per aquest grup d’experts estan pensades per ser aplicades en municipis espanyols similars als participants a la Capital del Turisme Rural.

La presentació de resultats d’aquest debat va tenir lloc el dissabte 28 al matí al Museu de la Cova d’Altamira. L’organització va exposar les conclusions al grup d’alcaldes i regidors dels pobles finalistes, que posteriorment van subscriure les mesures proposades amb la signatura d’un decàleg. Aquesta iniciativa es tradueix en el compromís d’aquests pobles espanyols de desenvolupar actuacions concretes per combatre, frenar i revertir la despoblació en els seus municipis.

 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*