Fotogaleria: Xest dóna el tret de eixida a les Festes de la Verema

El Pregón da el pistoletazo de salida a las Fiestas de La Vendimia 2019.

Post també disponible en: Castellano

Divendres passat, 4 d’octubre, Xest donava començament a la XLVI Festa de la Verema amb el tradicional pregó, a càrrec de la reina de la Verema, Paola Casanova i el seu acompanyant, Adrián Rodríguez, amb l’alcalde de cheste, José Morell, i al regidor de Festes, Raúl Mota.

“Com cada any i sense adonar-nos, octubre se’ns cola al calendari i com és costum, vam celebrar aquest acte del pregó”, començava Paola Casanova. “És un honor per a mi ser la reina de la verema i representar al poble de Xest en aquestes festes. Això és un somni per a mi, que des de petita pensava en quan arribaria l’ocasió de ser la reina de la Verema. En aquest moment no em puc oblidar dels meus pares, els meus avis, el meu germà, la meva família i tots els meus amics. Gràcies per donar-me suport i aguantar durant aquests anys. Anime a tota la població a participar en les festes, al fet que surtin, al fet que ballin i al fet que comparteixin l’alegria de pertànyer a aquest poble. També vull agrair a Raúl seu suport ofert, a l’Ajuntament de Xest i tots els comerços i persones que han col·laborat amb la seva ajuda per al desenvolupament d’aquestes festes “.

Adrián Rodríguez va continuar amb els agraïments i va expressar el seu orgull com a acompanyant de la reina. “Vull agrair a Paola i la seva família per comptar amb mi perquè els acompanyi en aquestes festes”, ha declarat. També va destacar que les festes estan obertes a totes les persones que vulguin gaudir d’elles. “Aquí hi cabem tots i totes, els veïns i veïnes de Xest, les persones que ve de fora i les que aprofiten per retrobar-se amb els seus familiars, amigues i amics”, apuntava.

En aquesta mateixa línia, el regidor de Festes va convidar a tota la ciutadania a participar en les festes. “Espero que gaudiu cada acte dels que hem preparat per a aquestes festes. Confio que seran unes festes inoblidables per als nois i noies de la Verema, especialment a Paola, la reina de la Verema i a Adrián, el seu acompanyant, per acceptar el repte de representar a tota la joventut chestana “, ha manifestat. “En nom de l’equip de govern agraeixo al personal de la brigada municipal, que sempre estigui aquí abans i després de cada acte, a la Policia Local que ens ofereix sempre els seus serveis durant 24 hores ja Protecció Civil que col·labora de forma voluntària i altruista” .

L’alcalde va ser l’encarregat de fer un repàs dels actes programats per aquests dies de festes, subratllant la importància que la població participi en cada un d’ells. “Ara sí que ja estem en plenes festes. Es succeiran els actes i els nois i noies de la cort viureu uns dies molt especials “, anunciava Morell. “Vindran moments en què ens retrobarem amb els nostres familiars i amics, ballarem a les revetlles, contindrem l’alè a la entrá de bous amb cavalls del carrer Chiva i un llarg etcètera d’esdeveniments que esperem que siguin del vostre gust. Com a novetat, aquest any tindrem un 9 d’octubre diferent, on unirem gastronomia, tradició, cultura de vermut, folklore valencià i tallers infantils a la plaça del Mercat “.

Després del pregó, els pregoners, acompanyats de la cort d’honor van desfilar fins al carrer Xiva per inaugurar un mercat medieval que ha estat obert durant tot el cap de setmana.

Teatre en balcons

Aquesta mateixa nit, la plaça Doctor Cajal va tornar a servir d’escenari, aquest cop per a la representació de Balconinj-he-he-he-he, una proposta de teatre en balcons dirigida per Manuel Puchades i interpretada per l’alumnat de l’escola municipal de teatre de Xest.

Les actrius i actors van donar vida a una comunitat de veïns i veïnes amb les seves històries quotidianes i alhora rocambolesques. Una dona assistia desesperadament a l’inici del part de la seva nora, una altra rebia la visita d’una peculiar fada que li concedia el seu anhelat desig; una parella que sortia a prendre l’aire en una festa de disfresses acabava declarant-profusament el seu amor després imaginar, amb tot luxe de detalls, com seria la seva futura vida en comú; i un representant d’una famosa marca de detergents havia hagut de viatjar al futur a través d’una rentadora per salvar el món d’un nou bacteri que els gats d’una veïna de Xest havien creat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*