Fotogalería: el poble de Xest es bolca amb Ucraïna en la marxa solidària

Post també disponible en: Castellano

Xest ha acollit aquest passat dissabte la Marxa Solidària per Ucraïna, impulsada des del col·legi Immaculat Cor de María de València i l’Associació Flores d’Ucraïna, juntament amb la ONGD Somiadors Desperts i el col·legi San José de la Muntanya de Xest. A la iniciativa es van sumar els altres centres educatius de la població, l’Ajuntament de Xest, La Fundació cajacheste i les empreses Cotevisa i Gasoses El Tigre.

“L’esport pot ser també un catalitzador de la solidaritat, per això quan ens va arribar la proposta de muntar aquest esdeveniment per part de la directora del col·legi San José de la Muntanya, Rosa Balaguer, no dubtem a col·laborar”, explicava l’alcalde, José Morell. “Com era d’esperar, la resposta ha sigut molt important, amb quasi 700 inscrits que han comprat el dorsal i una recaptació de 4.500 euros”.

La marxa va començar passades les 17,30 des de la plaça de l’Ermita, plena de gent de totes les edats, i el recorregut, d’uns 4 quilòmetres, es va poder realitzar de manera lliure.

“Des de l’Ajuntament hem aportat la nostra experiència en l’organització de carreres, i la infraestructura, posant el nostre granet d’arena en aquesta marxa solidària que pretén recaptar diners i abrigallar al poble ucraïnés, que està passant per moments molt difícils”, apuntava el regidor d’Esports, Francisco Llorens.

Després de la carrera, l’Associació Flores d’Ucraïna va oferir una mostra de balls típics ucraïnesos i una de les participants va cantar una emotiva cançó per la pau. També es va fer lliurament d’un xicotet detall d’agraïment a les entitats col·laboradores.

“Flores d’Ucraïna va nàixer en 2015 de la mà d’un grup de professors i pares i mares que volíem conservar i difondre les nostres tradicions en la comunitat ucraïnesa que hi ha a València; des de llavors ens ajuntem els dissabtes en el col·legi Immaculat Cor de María i rebem amb els braços oberts a qui vulga vindre. Ara estan venint molts refugiats que han arribat amb molt pocs recursos, amb pràcticament res, i nosaltres els ajudem”, explicaven des de l’Associació. “La de hui ha sigut una iniciativa molt important que hem tirat avant gràcies a la mare Rosa, el rector Basilio i l’ONG Somiadors Despert, al costat de tots els altres que s’han sumat, estem molt agraïts”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*