Fotogaleria: Gran participació en el Dia les Mascotes de Xest

Gran participación en el Día las Mascotas de Cheste.
Gran participación en el Día las Mascotas de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Gran participación en el Día las Mascotas de Cheste.
Gran participació en el Dia les Mascotes de Xest.

Diumenge passat, 24 de febrer, es va celebrar a Xest el Dia de les Mascotes al Parc de la Lomiquia amb activitats organitzades per l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Fundació Jadoul, associació protectora d’animals, i Les Petjades de Hati, associació sense ànim de lucre especialista en gossos de rescat de Protecció Civil de Xest.

Els veïns i veïnes que van acudir van poder gaudir de pintacares, xerrades, tallers, mercats, inflables, llits elàstics i també de tapes vegà, per conscienciar sobre un menor consum de carn. “Pensem que calia fer una tasca per conscienciar la gent a l’adopció, en el no maltractament, en tenir els animals en bones condicions i en què les persones siguin responsables quan treuen a les seves mascotes a passejar”, apuntava la regidora encarregada de l’acte, Carmen Delgado.

Al llarg del matí es va celebrar un concurs de mascotes en què els veïns i veïnes van inscriure els seus animals, competint en les categories de ‘més guapo’, ‘més obedient’ i ‘més simpàtic’. Els gossos van desfilar al costat dels seus amos al llarg d’una catifa vermella i, després de la deliberació dels jutges, es van concedir medalles i obsequis als classificats en primer, segon i tercer lloc de cada categoria.

A continuació va tenir lloc la desfilada i les demostracions de gossos de rescat, conduïts per Les Petjades de Hati. “Els gossos de rescat busquen persones vives que estiguin tombades, assegudes o que no tingui accés a elles perquè hagin patit un accident. No fan servir el rastreig, utilitzen el vent “, explicaven des de l’associació. Durant una de les demostracions, una nena es va prestar voluntària per amagar-se en una caixa i mostrar com el gos de la unitat de rescat era capaç de distingir en quina de les quatre caixes s’amagava. Els nens i nenes de Xest van mostrar especial interès en les demostracions apuntant que “als gossos policia no se’ls pot enganyar fàcilment”.

L’últim acte del matí va ser la desfilada de deu gossos en adopció de la Fundació Jadoul. Cadascun dels gossos es va presentar individualment explicant en quina situació havien arribat a la fundació i descrivint detalls sobre el seu caràcter. “Tots els membres de la fundació considerem que aquests animals tenen un valor incalculable, tots ells tenen el dret a viure en les condicions òptimes en què qualsevol ésser viu ha de viure. Nosaltres a Xest fem el possible amb les nostres instal·lacions, però un espai en el qual tenim uns 170 gossos, mai és comparable a una llar i l’afecte d’una família “.

Sens dubte, els gossos van ser els protagonistes d’aquesta celebració del Dia de les Mascotes, una festa de participació i solidaritat amb els animals a la qual van acudir multitud de veïns i veïnes de Xest per gaudir del matí de diumenge al Parc de la Lomiquia al costat de les seves mascotes.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*