Fotogaleria: La banda “Turisense” i “La Lira” de Xest clausuren el cicle de serenates 2019 a Xest

Entrega de una placa a la banda invitada de manos de la concejala de Cultura, Mª Ángeles Llorente.
Entrega de una placa a la banda invitada de manos de la concejala de Cultura, Mª Ángeles Llorente.

Post també disponible en: Castellano

Entrega de una placa a la banda invitada de manos de la concejala de Cultura, Mª Ángeles Llorente.
Lliurament d’una placa a la banda convidada de mans de la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente.

El cicle de serenates 2019 arribava ahir a la seva fi amb la celebració del Festival de Bandes, que va comptar amb la participació de les bandes simfòniques de la Societat Musical Turisense de Turís i de l’Associació Musical La Lira de Xest.

Com en cada edició, el Festival va arrencar amb una desfilada des del carrer Chiva fins a la plaça Doctor Cajal, on cada agrupació va interpretar un pasdoble, abans de pujar a l’escenari. La banda Turisense va executar el pasdoble Miquel el Truc, del compositor, músic i director valencià Esteban Esteve, natural de Sot de Xera. Per la seva banda, La Lira va interpretar Terç de Quites, de Rafael Talens, compositor i pedagog musical nascut a Cullera.

“Des de l’Ajuntament volem agrair a la Societat Musical Turisense i a l’Associació Musical La Lira la seva gran contribució al desenvolupament de l’educació i la cultura. A vegades no valorem prou allò que tenim més a prop: tenir una associació musical en una població és un luxe de valor incalculable del qual moltes vegades no som conscients “, declarava la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, durant la presentació de l’acte. “La música estimula el pensament lògic, matemàtic, accelera l’adquisició del llenguatge, afavoreix les relacions interpersonals i la intel·ligència emocional, però res d’això s’aconsegueix sense esforç i amor. ‘Per amor a l’art’ els i les músiques assagen, estudien i toquen; compaginen aquesta activitat amb els seus estudis i el seu treball, llevant hores a la família i al somni. ‘Per amor a l’art’ estan avui aquí passant calor a les tardes i les nits d’estiu per delectar-nos amb la seva música. Així que, moltes gràcies a músics, músiques, professorat, directors, juntes directives de les dues societats musicals presents avui en aquest festival i en concret a les seves bandes simfòniques, a les quals desitgem una llarga llista de premis i èxit i molts anys de vida “.

La Banda Simfònica de la Societat Musical Turisense va ser l’encarregada d’obrir el concert amb la interpretació del pasdoble Llarga Cordovesa, de Francisco José Martínez Gallego; Nostradamus, d’Otto M. Schwarz; i la Simfonia nº 1 El senyor dels Rings, de Johan de Meij. Tot això sota la batuta de Pere Sanz Alcover. En finalitzar la primera part, la regidora i la junta directiva de l’Associació Musical La Lira van fer entrega d’una placa commemorativa a la Banda Turisense per la seva participació en el Cicle de Serenates 2019.

Després d’un breu descans, la Banda Simfònica de l’Associació Musical La Lira, dirigida per Javier Enguídanos Morató, va interpretar Strike up the band, de George Gershwin i Mare Nostrum, de Miquel Asins Arbó.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*