Fotogaleria: La pluja no impedeix que població de Xest es bolqui amb la causa del circuit RunCáncer 2019

La lluvia no impide que población de Cheste se vuelque con la causa del circuito RunCáncer 2019.
La lluvia no impide que población de Cheste se vuelque con la causa del circuito RunCáncer 2019.

Post també disponible en: Castellano

La lluvia no impide que población de Cheste se vuelque con la causa del circuito RunCáncer 2019.
La pluja no impedeix que població de Xest es bolqui amb la causa del circuit RunCáncer 2019.

L’Associació Espanyola Contra el Càncer recapta 1.180 euros que aniran destinats a la investigació contra el càncer

Ahir, diumenge 31 d’abril, el mal temps va obstaculitzar la realització de la marxa Runcáncer tal com estava prevista a Xest, però els veïns i veïnes de la localitat van acudir igualment a la cita per fer les seves aportacions econòmiques comprant el dorsal i fins i tot van realitzar una petita volta simbòlica, ja que la constant pluja no va permetre realitzar el recorregut programat, de 4 quilòmetres.

“La pluja ha deslluït una mica el treball realitzat, sobretot per part de la Junta Local de l’AECC, però ràpidament hem posat en marxa un pla B i la gent que ha vingut està gaudint d’un dinar amb molt bon ambient a la sala de plens de l’Ajuntament “, declarava Sergio Moreno, coordinador de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) a València. “Com sempre, la solidaritat demostrada en la compra de dorsals ha estat magnífica, tot i el mal temps”.

En total es van vendre 236 dorsals, sumant així una recaptació de 1.180 euros. “La quantitat recollida és semblant a la de l’any passat, de manera que, encara que hagi plogut i amb això hagi vingut menys gent, s’ha mantingut la col·laboració de la població amb la causa de l’AECC”, manifestava el regidor d’Esports, Francisco Llorens. “Des del meu punt de vista, crec que hem d’aconseguir superar aquestes quantitats, que, encara que són molt bones, encara es poden millorar si aconseguim que participin més veïns i veïnes en aquest tipus d’actes”.

Per la seva banda, Ana Bonilla, la presidenta de la Junta Local de l’AECC de Xest, es va mostrar molt satisfeta amb els resultats. “Fins a última hora estàvem decidint si es feia o no la cursa, veient que la pluja no anava a parar; però com ha anat arribant gent, no hem dubtat a seguir endavant. La resposta dels veïns i veïnes és sempre molt bona, l’any passat recaptem prop de 29.000 euros entre totes les actuacions que duem a terme, és una xifra molt bona per a una població com la nostra. A més, sempre comptem amb el patrocini de diferents empreses, en aquesta edició han estat Babaria, Gasoses El Tigre, Consum, Granja Sant Timoteu i la Cooperativa Xest Agrària “, declarava Bonilla. “Per desgràcia, el càncer és una malaltia que avui dia té molt impacte i això fa que la gent estigui molt conscienciada en què és necessària la investigació i l’ajuda a les persones que la pateixen, ja que aquests són els fins a on es destina tots els diners que es recapta. D’altra banda, des de la Junta Local estem per ajudar les persones que pateixen aquesta malaltia i necessiten assessorament o ajuda d’algun tipus, com pot ser, per exemple, la necessitat d’adquirir una perruca “.

La presidenta, a més, va anunciar que el proper 17 d’abril, dimecres, la Unitat de Prevenció Contra el Càncer de Pell visitarà Xest. “Les persones interessades en fer-se la revisió podran anar a l’Ajuntament a primera hora per demanar número”, explicava.

Circuit RunCáncer

El Circuit RunCáncer – AECC València 2019 ha reunit en el que va d’any a prop de 7.000 participants, amb una recaptació de 24.633 euros, a través de les sis proves celebrades fins al moment, entre les quals s’inclou la de Xest. “Xest és una localitat que porta molts anys participant en el projecte RunCáncer i, com cada any, la col·laboració ha estat espectacular. Tot i que la pluja no ha permès realitzar la marxa completa, hi ha hagut un ambient fabulós i s’han implicat associacions i patrocinadors locals “, apuntava Eva Agea, des de l’organització del circuit.

El proper cap de setmana, RunCáncer celebrarà sis proves que tindran lloc a Bunyol, Rocafort, Atzeneta d’Albaida, Estivella, Ròtova i Alfafar. “El circuit acaba d’arrencar i va creixent en cada edició: aquest any el tancarem amb 82 municipis participants”, afegia Agea.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*