Fotogalería: La Sant Silvestre Solidària de Xest reuneix 321 participants i recapta fons per a l’Associació Espanyola Contra el Càncer 

Post també disponible en: Castellano

Ahir, diumenge 18 de desembre, va tindre lloc un dels esdeveniments més entranyables del calendari esportiu local: la Sant Silvestre Solidària, que enguany recaptava fons destinats a la lluita contra el càncer.
La carrera va reunir 321 participants de totes les edats i condicions físiques, que van completar els 4 quilòmetres de recorregut caminant o corrent, a la seua elecció. Com cada any, el bon humor i l’alegria van predominar durant la celebració de la prova, amb la majoria de participants abillats amb una disfressa. Tampoc va faltar el concurs de coreografies, que enguany va comptar amb dos grups participants.
“La gent cada vegada participa més en la Sant Silvestre. Hi ha un ambient molt agradable aquest matí, amb persones disfressades gaudint de l’activitat. Aquesta carrera té diversos atractius: d’una banda és un esdeveniment per a passar-lo bé, per a estar en família o amb amics; per descomptat és una activitat fer esport i, també, és punt de trobada per a col·laborar amb una associació, en aquest cas l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Cal destacar que, de nou, hem anat a l’institut per a fer que l’alumnat participe; ja que des de la regidoria d’Esports estem treballant per a involucrar al màxim nombre de persones en els actes que s’organitzen. Volem que la joventut siga present en els actes esportius i que veja l’esport com una altra opció a la qual dedicar el seu temps lliure”, apuntava el regidor, Francisco Llorens. 
“La valoració de hui és positiva, a part de la venda de dorsals s’ha instal·lat un mercat ambulant per a recaptar fons a partir de la venda de productes que va donar a la nostra associació Chelo Vidal Cruz, de la seua botiga de regals”, explicava la presidenta de la Junta Local de la AECC de Xest, Ana Bonilla. “Estem també molt il·lusionades que haja participat tanta gent jove. Noel i Santi, els professors de l’IES Ricardo Marín, han animat al seu alumnat al fet que vinga, fomentant així no sols la pràctica de l’esport, sinó la calor de la solidaritat”.
Classificacions i premis
Les tres primeres classificades de la carrera van ser premiades amb una cistella de Nadal: Mónica Pirco, Lorena Jiménez i Mª José López, per ordre d’arribada. Per part seua, els tres primers homes a entrar en meta també van rebre la seua cistella: Antoni Espinosa, en primer lloc, José Luis Olmos, en segon, i Juanba Sánchez, en tercer lloc. A més es va fer lliurament de cinc cistelles valorades en 50 euros a les millors disfresses; així el Premi Millor disfressa Individual va ser per al corredor disfressat de Dècims de loteria. El Premi Millor disfressa en Pareja o Trio va ser per a “el raïm”, el Premi Millor disfressa de mascota el va obtindre el gos Draco; el Premi Millor Disfressa en Família va ser per a la família Domingo, amb la seua disfressa d’arbre de Nadal; i el Premi al Grup més nombrós disfressat va ser per a “Fins a les boles”. Finalment, el Premi Millor coreografia, dotat d’un pernil, va anar per al grup de 5é de Primària del CEIP Vicente Blasco Ibáñez.
“Gràcies per haver participat un any més en aquesta carrera que s’està consolidant amb el pas del temps”, declarava l’alcalde, José Morell, durant el lliurament de premis. “L’any passat va haver-hi 225 persones participants i aquest any 321, amb el que anem superant la participació. I això és, en part, al fet que la regidoria està involucrant a l’alumnat de l’IES Ricardo Marín mitjançant un projecte col·laboratiu que fomenta que els i les joves participen en les carreres. Finalment, demane un aplaudiment per als patrocinadors que fan possible aquesta carrera solidària: SPB, cajacheste i Prieto”.
En finalitzar l’esdeveniment es va realitzar el sorteig de 3 cistelles entre els dorsals participants.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*