Fotogaleria: L’Escola d’Estiu 2019 de Xest finalitza amb èxit de participació

La coordinadora también ha subrayado la importancia de que, tanto los niños y niñas, como los monitores y monitoras evaluaran a diario el desarrollo de la escuela.
La coordinadora también ha subrayado la importancia de que, tanto los niños y niñas, como los monitores y monitoras evaluaran a diario el desarrollo de la escuela.

Post també disponible en: Castellano

Després de cinc setmanes d’intensa activitat, els 243 nens i nenes que han participat a l’Escola d’Estiu 2019 s’acomiadaven dels seus monitors i monitores compartint la valoració de la seva experiència en aquesta edició i gaudint d’una festa de disfresses. “El que més m’ha agradat han estat les manualitats i els jocs, per exemple, vam fer una gimcana en la qual havíem de trobar pistes i va ser molt divertit”, destacava Claudia Tarín, una de les participants. “Crec que és important que haguem passat temps amb nens d’altres escoles i també amb els nostres monitors; conèixer-nos, compartir i jugar “.

L’Escola d’Estiu 2019, organitzada per la regidoria d’Educació i gestionada per l’empresa local Tempssport, es presentava amb el títol Interrail mundial, despertant l’interès del petit / a ciutadà / ai durant un mes ha proposat un viatge pel món, en el qual nens i nenes d’edats compreses entre els 2 i els 12 anys han conegut diferents continents, realitzant activitats vinculades amb la seva cultura, oci, esport i alimentació, entre d’altres aspectes. “Aquesta edició de l’Escola d’Estiu ha tingut la millor acceptació de totes les realitzades des de l’inici d’aquesta activitat i també de la legislatura anterior. L’alta participació posa en relleu la necessitat de les famílies de compaginar la vida laboral i la familiar, alhora que també es dóna satisfacció a les necessitats de joc compartit i d’oci saludable de l’alumnat “, manifestava la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente . “Ha estat un mes intens i em consta que la valoració que les famílies i l’alumnat fa d’ella és molt positiva. Des de l’Ajuntament continuarem apostant per aquest espai de contingut lúdic, socialitzador i educatiu “.

Tal com explicava la coordinadora de l’escola, Alba Domènech, les primeres hores de cada jornada es dedicaven a realitzar dinàmiques relacionades amb la temàtica de la setmana, segons el continent que s’estava treballant. “En aquestes dinàmiques es fomenta el diàleg i la comunicació. Entre les activitats, hem realitzat visites fora del centre i tallers de teatre; a més, vam rebre la visita de la xaranga de Xest. A la segona part del matí, cada dia es proposaven tallers manuals i finalitzàvem la jornada amb jocs, encara que després vam decidir invertir l’ordre per evitar les altes temperatures de les últimes hores del matí durant els jocs “, desgranava Doménech. “A cada sessió s’ha fet molt èmfasi en desenvolupar la socialització, ja que hi havia molts nens i nenes de diferents centres que no es coneixien i, a través d’aquesta proposta d’oci educatiu, han entrat en contacte i s’han relacionat molt bé entre ells “.

La coordinadora també ha subratllat la importància que, tant els nens i nenes, com els monitors i monitores avaluessin diàriament el desenvolupament de l’escola. “De la mateixa manera, les famílies han pogut valorar el desenvolupament de l’escola d’estiu a través d’enquestes i, des de la coordinació, estem molt satisfets pels bons comentaris. En aquest sentit, cal destacar que hem comptat amb un gran equip de monitors i monitores, que s’han demostrat cada dia una gran capacitat de reacció, de diàleg, implicació i motivació, realitzant propostes de millora diàriament i enriquint el programa previst. També ha funcionat molt bé el sistema de recollida d’alumnat, mitjançant la implantació d’un carnet que els familiars o tutors havien de presentar per recollir els nens i nenes “, apuntava Doménech.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*