Fotogaleria: Música de banda, dancehall, reggae, cúmbia i música electrònica en el segon cap de setmana de Música a la primavera a Xest

Post també disponible en: Castellano

El cicle Música a la primavera va obrir el segon cap de setmana d’actuacions amb l’aforament complet en un concert a càrrec de les agrupacions juvenils de les associacions musicals de Massanassa i Xest, celebrat dissabte passat, 7 de maig, en la plaça II República.

A causa de les pluges, ahir, diumenge 8 de maig, l’actuació de la banda valenciana Maluks va haver de traslladar-se al Liceu. El grup, integrat per quatre dones, va oferir un espectacle on es van combinar sons de dancehall, reggae, cúmbia i dub amb un potent contingut reivindicatiu.

Concert de bandes juvenils

La Banda Jove del Centre Instructiu i Musical de Massanassa va obrir el programa del passat dissabte amb prop de 40 músics en escena, la qual cosa va obligar a realitzar el concert a peu de carrer per a garantir les distàncies de seguretat entre intèrprets. “Representa per a nosaltres una gran satisfacció actuar en un poble com Cheste, poble que reconeixem amb gran tradició musical”, manifestaven des de l’entitat musical de Massanassa. “La situació que vivim influeix en l’ànim dels músics, sobretot en els més joves, i no podem donar-li espai al desànim. Per als músics és absolutament necessari que el treball realitzat no es quede en l’anonimat, sinó que transcendisca a un públic que els escolta, admira i aplaudeix; per això estem molt agraïts d’estar actuant ací aquesta vesprada”.

La segona part del concert va ser a càrrec de la Banda Juvenil de l’AM La Lira de Cheste, que a més va rebre als seus nous integrants, ja que, a causa de la pandèmia, fins hui no havia pogut realitzar-se l’acte d’entrada de nous/as músics/as. Rodrigo Sánchez Escudero, Lola Suay Ceballos, Pablo Fernández Prats, Sara Checa Lozano, Manel Tarín Marín, Aitana Cerdán Carrión, Lucía Ruíz Hervás, Guillermo Fuertes Rodriguez, Daniel Mota Mota, Diego Rocafull Genovés, Erik Giménez Coll i Izan *imenez Coll van desfilar entre el públic fins a arribar al costat dels seus companys i companyes i rebre la benvinguda del director de l’agrupació, Raúl Doménech, i del president de l’Associació Musical La Lira, Gerardo Pérez.

Maluks fa vibrar al públic del Liceu

Les quatre joves artistes del grup Maluks van mantindre el llistó ben alt amb una posada en escena plena d’alegria, ball i reivindicació, interpretant temes ballables sobre una base electrònica i mesclant ritmes mediterranis i del Carib.

“Amb menys de dos anys de vida aquest quartet ja ha omplit sales de tot el País Valencià i part de Catalunya i han col·laborat amb grups com La Fúmiga, irrompent amb força en el panorama musical valencià”, presentava la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente. “En les seues cançons tracten temes polític-socials i feministes; enguany estan presentant el seu primer àlbum complet, Som i vibrem, un treball d’esperit combatiu, d’apoderament femení i amb un fort sentit de la col·lectivitat de les lluites populars”.

Pròximes actuacions

El cicle Música a la primavera continuarà el pròxim cap de setmana amb l’actuació de la Big band Boom de Tobarra, el 16 de maig a les 19.30 en la plaça II República, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*