Fotogaleria: Turís celebra Sant Antoni Abat amb la tradicional foguera i la benedicció d’animals

Post també disponible en: Castellano

El divendres es van desenvolupar els primers festejos del cap de setmana, amb les mesures de seguretat pertinents.
La imatge de Sant Antoni va ser traslladada a casa de Lola Cuallado i Juan Lozano amb el carro del tu Paco “El Gran”, el rector, la corporació municipal i arreplegadores de Sant Antoni formaven la comitiva.
Tot seguit el públic va gaudir de l’entrada de pins al so de tabal i dolçaina i amb la col·laboració dels caballistas, els assistents van gaudir d’aquests moments previs on la foguera va anar prenent forma per a ser cremada el dissabte a les 20.00 h i així complir amb part importantíssima del ritu festiu de Sant Antoni.

El foc va devorar ràpidament la foguera oferint novament una imatge espectacular de les flames davant el centenari temple parroquial.

El diumenge al matí es va produir la benedicció dels animals que és, possiblement, una de les jornades festives més populars del poble de Torís i que es va realitzar a les portes de la Parròquia Natividad de La nostra Senyora. Una vegada efectuades la romeria i la solta de coloms, el rector, Paco Llorens, amb la companyia de la Corporació Municipal, va beneir els centenars d’animals que van passar per la plaça de la Constitució. 

Les arreplegadores de Sant Antoni han repartit més de tresmil rotllos entr els portadors de gats, gossos, cavalls, ocells i molts altres animals. La festa, amenitzada en tot moment per la colla de tabal i dolçaina de Torís, va acabar amb la paella gegant que tots els anys organitzen Ajuntament i Caixaturís per a tot el veïnat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*