Fotogaleria: Xest finalitza la Festa de la Verema amb la celebració d’actes multitudinaris

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 19 d’octubre, la festa de les paelles tancava el programa d’actes de la XLVI Festa de la Verema amb una gran afluència de població que, com cada any, va omplir el carrer Pérez Galdós i adjacents. Abans, des de primera hora del matí, va tindre lloc el tancament camperol V Transhumància a Cheste, organitzat amb la col·laboració amb la Falla Indústria i Comerç, que va finalitzar amb una multitudianria entra a mig dia.

Dia de Sant Lluc

El divendres 18 d’octubre, festiu local per la celebració del Dia de Sant Lluc, van tindre lloc els actes en honor al patró chestano, destacant la celebració de la missa cantada per la Coral Sant Lluc Evangelista, davant d’una església completament plena. A la finalització de la mateixa es va realitzar l’última cercavila de Festes, en esta ocasió amb la participació de les falleres majors locals i els presidents de les seues respectives falles. La següent cita del matí va ser la mascletá en la plaça Doctor Cajal, que enguany, com a novetat, era ecològica, ja que no va deixar residus. Els encarregats d’encendre-la van ser la Reina de la Verema, Paola Casanova Salazar, i el seu acompanyant, Adrián Rodríguez García, mentres els seus companys i companyes de la cort d’honor la van disfrutar des dels balcons de l’Ajuntament. A la vesprada, la processó amb la imatge de Sant Lluc posava el passador final al dia del patró.

Dia dels Majors

El programa d’actes sempre contempla un dia dedicat a les persones majors en la recta final de les festes. Enguany va tindre lloc el dijous, 17 d’octubre, amb una gran berenar en el local dels jubilats, en el que no van faltar els refrescos i els aperitius, les coques de bous i les empanades, a més de la tradicional xocolatada. Després, les més de tres-centes persones assistents van acudir al teatre Liceu a veure l’actuació “La veu de Nino”, un tribut a Nino Bravo a càrrec de la banda original del cantant, interpretat per Manu Rodríguez, subcampió del conegut programa televisiu La teua cara no em sona encara. “La berenar l’organitzem comptant amb tots els forns de Cheste i són els xics i xiques de la verema junts a les seues mares i pares els que s’encarreguen de servirla”, assenyalava Mota. “La celebració d’este dia respon a l’interés perquè cada sector d’edat tinga el seu acte, igual que hi ha activitats infantils o familiars, tant el berenar com l’espectacle són ja part dels imprescindibles d’estes fiestas”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*