Gabriela Bravo trasllada a ministre de Justícia la necessitat de crear 10 nous òrgans judicials a la Comunitat Valenciana

Post també disponible en: Castellano

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha traslladat a el ministre de Justícia Juan Carlos Campo, la necessitat de crear deu nous òrgans judicials a la Comunitat Valenciana. Els dos mandataris s’han reunit aquest dimecres a la seu la Conselleria a València per analitzar la situació de l’Administració de Justícia a les tres províncies.

La consellera ha explicat que “cal augmentar el nombre de jutjats” en els partits de València, Llíria Sagunt, Alacant, Benidorm, Elx, Dénia i Castelló. D’aquesta manera, la proposta de la Conselleria passa per la creació de sis nous jutjats de violència sobre la dona per als partits judicials de Valncia, Sagunt, Alzira, Llíria i dos per Alacant. A això se li sumaria la creació de la Secció 4a de l’Audiència Provincial de Castelló amb idèntica especialització.

Aquest augment de la planta judicial es completaria amb reforços per a les jurisdiccions del Social, Mercantil i la Primera Instància. En aquest sentit, en la proposta s’especifica un jutjat social per València i Benidorm i un altre del Mercantil per al partit judicial d’Elx mentre que el de Dénia rebria un de Primera Instància.

Per a la consellera, “és especialment preocupant la situació en la jurisdicció del Social” pel que ha anunciat la creació d ‘ “un pla de reforç conjunt entre el Ministeri i la Conselleria” que permeti reactivar l’agenda judicial perquè “és insostenible que estiguin assenyalant judicis per a l’any 2022 “. Per això, si el Ministeri de Justícia crea els jutjats, la Generalitat es compromet a dotar-los de mitjans i personal en el menor temps possible.

La consellera ha explicat a el ministre que, segons l’últim informe de Consell General de Poder Judicial referent a l’any 2019, la taxa de jutges i magistrats per cada 100.000 habitants és de 11,3 a la Comunitat Valenciana quan la mitjana nacional és de 11, 9.

A més, Gabriela Bravo ha indicat que la situació provocada per la declaració de l’estat d’alarma el passat 14 de març que ha provocat la suspensió de més de 20.000 judicis “fa necessària l’elaboració d’un pla de reforç conjunt” per corregir la situació.

Per la seva banda, el ministre ha assegurat que, davant la proposta de la consellera, el Govern espanyol va a fer “el major esforç possible” per augmentar la planta judicial valenciana.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*