Generalitat i Ajuntament d’Alzira estrenyen llaços de col·laboració per al desenvolupament d’iniciatives en matèria de participació i cooperació

Post també disponible en: Castellano

Pérez Garijo qualifica la participació “d’eix vertebrador de les polítiques públiques” per a crear una vertadera cultura participativa entre la ciutadania 
La consellera convida a l’Ajuntament d’Alzira a sumar-se al projecte d’Aliança de Ciutats per l’Agenda 2030

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i l’Ajuntament d’Alzira han estret llaços de col·laboració per al desenvolupament d’iniciatives en matèria de participació i cooperació, tal com han destacat la consellera Pérez Garijo, i la directora general de Participació Ciutadana, María Jesús Pérez Galant, després de finalitzar la trobada de treball amb l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i la regidora de Participació, Gemma Alòs. 

La consellera Pérez Garijo ha agraït el treball que està realitzant la corporació municipal en l’àrea de participació ciutadana. En aquest sentit, Pérez Garijo ha afirmat que “en aquests moments de crisi sanitària mundial, on el perill és la desafecció de la ciutadania respecte a les institucions, el millor antídot és la transparència i que la ciutadania siga coneixedora de cada qüestió que porta avant el seu govern i que participe. Ciutadania i governs han d’anar de la mà perquè aquesta se senta representada”. 

Pérez Garijo ha qualificat la participació “d’eix vertebrador de les polítiques públiques que estem desenvolupant” per a crear una vertadera cultura participativa entre la ciutadania”. 

Respecte a l’àrea de cooperació, la consellera ha convidat a l’Ajuntament d’Alzira a sumar-se al projecte d’Aliança de Ciutats per l’Agenda 2030, perquè per a aconseguir els objectius de l’Agenda 2030 “ha d’existir una implicació de totes les administracions públiques, les empreses privades i la societat civil”, i ha afegit que “és necessari que cada política que s’aprove des de l’administració estiga impregnada dels ODS”. 

La directora general de Participació Ciutadana, María José Pérez Galant, ha ressaltat la labor de la corporació municipal alzirenya per a visualitzar la participació en les polítiques públiques que està duent a terme i ha animat als i les representants de la localitat a que continuen treballant en aquesta línia. 

Per part seua, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha valorat molt positivament aquesta reunió i ha traslladat la seua voluntat “de crear la figura del Defensor de la Ciutadania, a més de posar en marxa el projecte de pressupostos participatius”. 

En matèria de cooperació, els representants de la corporació municipal han reiterat el seu compromís de sumar-se a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en el marc de l’Agenda 2030.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*