Generalitat i Ajuntament de Llíria signen un conveni per a la renovació urbana i construcció de 100 habitatges

Generalitat y Ayuntamiento de Llíria firman un convenio para la renovación urbana y construcción de 100 viviendas.
Generalitat y Ayuntamiento de Llíria firman un convenio para la renovación urbana y construcción de 100 viviendas.

Post també disponible en: Castellano

Generalitat y Ayuntamiento de Llíria firman un convenio para la renovación urbana y construcción de 100 viviendas.
Generalitat i Ajuntament de Llíria signen un conveni per a la renovació urbana i construcció de 100 habitatges.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha signat un conveni amb l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, per gestionar les actuacions de regeneració i renovació urbana (ARRU) de l’Àrea d’Ampliació del Nucli Antic al marc del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016 que permet que les actuacions s’executin fins a 31 de desembre de el 2019.

El conveni, que es va aprovar la setmana passada en el Ple del Consell, estableix una subvenció per a l’exercici 2019 de 1.865.900 euros, dels quals la Generalitat aportarà 458.400 euros i el Ministeri de Foment, 1.407.500 euros.

El conveni signat entre la Conselleria i l’Ajuntament de Llíria, pel qual es va declarar l’ampliació del nucli antic de Regeneració i Renovació Urbana, estableix una inversió total de 4.640.000 euros a aportar fins 2019 pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l’Ajuntament i els particulars.

Els treballs que s’estan realitzant en el marc d’aquest conveni comprenen obres d’edificació de 20 habitatges en substitució d’altres, la rehabilitació de 80 habitatges, les obres de reurbanització, així com la gestió tècnica i informació necessària a realitzar a través d’un equip tècnic de gestió.

Amb aquestes intervencions, el Consell pretén destinar recursos per corregir les desigualtats entre veïns del municipi i solucionar els problemes d’habitatge.

A més, amb la rehabilitació i la regeneració urbana no només es recuperen i es renoven els habitatges dels nuclis històrics i els espais urbans de les ciutats sinó que també es reactiva l’economia i totes les feines annexos relacionats amb la construcció.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*