Guanyadors de la XV edició del Concurs Nacional de Ramaderies de Toro de Corda 2019 Vila de Chiva

Bergarako Zezenak y Marqués de Saka son los ganadores del Concurso de Ganaderías 2019 de Chiva
Bergarako Zezenak y Marqués de Saka son los ganadores del Concurso de Ganaderías 2019 de Chiva

Post també disponible en: Castellano

Bergarako Zezenak y Marqués de Saka son los ganadores del Concurso de Ganaderías 2019 de Chiva
BERGARAKO Zezenak i Marquès de Saka són els guanyadors del Concurs de Ramaderies 2019 de Chiva

S’han anunciat que les ramaderies BERGARAKO ZEZENAK, de Vergara, Guipúscoa (recorregut del matí) i MARKES DE SAKA, de Deba, Guipúscoa (recorregut del vespre) guanyen la XV edició del Concurs Nacional de Ramaderies de Toro de Corda 2019 Vila de Chiva, un cop escrutats els vots i obtingudes les mitjanes de les puntuacions.

Des de l’Associació Penya Taurina El Torico de Xiva volem donar l’enhorabona a les dues ramaderies vencedores. Totes dues es localitzen a Guipúscoa (Euskadi), la zona més taurina d’aquesta terra germana, on es gaudeix de la sokamuturra amb tradició i entusiasme.

A més l’estreta relació d’amistat sorgida entre Xiva i aquestes dues ramaderies ens fa celebrar la victòria dels toros bascos, i no podem deixar d’enviar una forta abraçada a tots els integrants de les delegacions arribades des d’Euskadi, especialment a Iñigo Almortxa i Asier Arrizabalaga, propietaris de sengles ramaderies.

També volem felicitar a la resta de participants. Totes les ramaderies vénen a triomfar a Chiva, però el festeig és exigent, i els toros no sempre estan a l’altura desitjada pels seus propietaris. Especialment a la ramaderia Raúl Monferrer, que per desgràcia no va tenir el debut desitjat en el nostre poble, veient-nos obligats a suspendre el festeig i no podent acabar la carrera. Esperem que en propers anys demostri la qualitat que atresoren els seus toros.

I per descomptat no podem oblidar al nostre gran amic Juan José Laparte, que va tornar a Xiva després d’un temps d’absència per circumstàncies de la ramaderia. Malgrat la seva negativa insistim a Juan José perquè participés en el concurs. Com sempre, va baixar amb il·lusió de guanyar, ja que d’altra manera no ho hagués fet. Bous braus com pocs, pura casta navarresa, criats amb un tracte exquisit. La mala sort es va acarnissar amb Laparte, que va veure com els dos primers bous, que van mostrar una gran qualitat en el poc temps que van estar al carrer, van haver de ser carregats al camió per una lesió muscular i per un problema amb la corda, el que el va deixar sense opcions a res.

Des de la junta directiva volem agrair la seva tasca com a ramader, la seva il·lusió per participar a Chiva i pels grans moments que ens ha regalat durant tants anys amb carreres de Torico que han passat ja a la història d’or de la nostra festa.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*