Hilando Vidas realitza una interintervención a la Delegació de Govern

Post també disponible en: Castellano

Amb motiu del Dia de la Dona Rural, instal·la panells de llana per reivindicar la seva visibilitat

L’Associació d’Art Filant Vides · la l’obra “Bosc de sonoritat” a la Delegació de Govern en la Comunitat Valenciana, amb motiu del Dia Internacional de les Dones Rurals el 15 d’octubre.

De l’13 a el 25 d’octubre penjaran de la façana del Palau de l’Tremp milers de petits hexàgons teixits per centenars de dones de la comarca de la Serranía. Els hexàgons representen a les dones rurals i s’uneixen en sororitat, creant bresques d’abella com a exemple de treball en equip.

Al claustre de l’edifici s’ha instal·lat una composició única composta per 18 escultures verticals, una per cada municipi de la comarca. El visitant pot passejar entre les peces com si recorregués els 18 pobles. Cada hexàgon de gran format representa un estendard dels 18 grups de dones rurals que reivindiquen el seu paper en la societat.

Filant Vides utilitza l’art de teixir en totes les seves intervencions per posar-lo en valor i elevar-lo a categoria d’art. D’aquesta manera, pretén donar visibilitat a les dones rurals i als problemes amb el sque s’enfronten per residir en petits municipis.

L’Associació va rebre el Premi Celia Amorós 2019 atorgat per la Diputació de València pel gran entramat social creat en els municipis de la comarca valenciana.

El passat mes de juliol, Filant Vides, va presentar als Cinemes MN4 “EL DOCUMENTAL. Sororitat SERRANIA”. La pel·lícula recull el treball de tot un any de 650 dones per crear la gran obra que va cobrir les façanes de les institucions públiques valencianes més importants amb motiu de l’8-M. També, mostra l’entrada a la ciutat de València a través de les Torres de Serrans d’un miler de persones sota el lema: “DONES RURALS. DONES VISIBLES”.

La Ruta Artística sororitat SERRANIA va cobrir amb 2,5millones de metres de llana i 60 mil hexàgons les façanes de la Generalitat Valenciana o la Diputació de València.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*