La Banda Juvenil de l’AM “La Lira” estrena l’obra “Shine” de la compositora local Mar Vilalta Cerrada en el cicle de Serenates 2022

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 9 de juliol, la plaça Doctor Cajal va tornar a il·luminar-se per a per a rebre una actuació del cicle de Serenates 2022, aquesta vegada de la mà de la Banda Juvenil de l’Associació Musical La Lira, que va oferir un concert emmarcat en la campanya Excel·lent de la Diputació de València, sota el títol La nostra música, els nostres músics.
L’agrupació musical va interpretar un programa integrat per obres de compositors valencians, entre els quals figuraven peces compostes per Ricardo Tarín Cortés “Penella”, Gustavo López Aceituno, Gerardo Pérez Checa i Mar Vilalta Cerrada, de Xest. “El concert comença amb el pasdoble El Blok, del compositor chestano Ricardo Tarín Cortés “Penella”. Va ser compost l’any 26 i diuen que a Penella se li va ocórrer mentre construïa una séquia i per això està dedicat als obrers”, explicava el director de la banda juvenil, Gustavo López Aceituno.
Després de la interpretació del pasdoble, es van executar tres peces dirigides per integrants de l’agrupació juvenil. Així, la primera part del concert va continuar amb Youth Music, de Frank Cogollos, sota la direcció de Pablo Carrascosa; el pasdoble De caramel, compost per José Francisco Muñoz i dirigit per Judith Sánchez; i Barco Pirata, de David Postiguillo, sota la direcció de Mario Barberá. En finalitzar la primera part es va sol·licitar la presència de Víctor Doménech Corberán, com a president de la Banda Juvenil La Lira, i dels tres directors participants per a fer-los lliurament d’un diploma.
La segona part del concert es va obrir amb l’estrena absoluta del pasdoble La Safa, compost per Gustavo López Aceituno. La peça va estar dirigida per Mar Vilalta, música de l’AM La Lira i compositora de l’última obra que presentava el programa. El concert va continuar amb Rhythmic Winds, composta pel chestano Gerardo Pérez Checa, i va finalitzar amb una altra estrena absoluta, el de l’obra de Mar Vilalta, Shine, sota la batuta de Gustavo López. 
“En el món de la composició, com en molts àmbits, les dones hem sigut poc valorades, ens han qüestionat els nostres assoliments, a moltes ens han intentat tallar les ales i ens han fet sentir insegures amb el nostre treball. Amb això vull dir que nosaltres som igual de vàlides que els altres, tots som vàlids per a saber de qualsevol àmbit, i tant de bo les coses canvien prompte. Ara com ara només ens queda secundar, confiar i animar a les dones que tenim voltant que fan grans coses dia a dia”, va manifestar Vilalta al final del concert, agraïment a la seua família i amistats el seu suport, i a Gustavo López la seua confiança durant el procés de composició de Shine.
En finalitzar la serenata, la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, acompanyada per Gustavo López i pel vicepresident de l’Associació Musical La Lira, Víctor Doménech, va fer lliurament d’una placa commemorativa i un diploma a Vilalta.

Sobre Shine, de Mar Vilalta Cerrada

Shine és una composició per a banda de tres moviments. El primer mostra la penúria, la soledat, la incertesa i la tristesa, per a desembocar en el segon moviment, on es reflecteix una lluita entre el bé i el mal. Finalment, el tercer moviment se centra en el camí cap als llimbs, la lluita i el benestar.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*