La Banda Municipal de Madrid, conduïda pel prestigiós director Jan Cober, estrenarà l’obra “Interlocutio”, de José Alamá, en el seu concert de la XVI Biennal de Música de Bunyol

Post també disponible en: Castellano

El concert de la Banda Simfònica Municipal de Madrid, dirigida per Jan Cober, és una de les propostes més destacades del programa de la XVI Biennal de Música de Bunyol per als pròxims dies; recital que comptarà amb l’estrena del concert per a dos requintos “Interlocutio”, de José Alamá.

El festival musical bunyolense es completa amb el concert de la Banda Agrupació per a la Memòria Històrica, amb l’actuació de música i dansa de Thin Air i amb l’inici de la I Escola de Músiques del Món, Esmumbu.

Les pròximes setmanes arrancaran a més l’I Fòrum Iberoamericà de Música per a Vents així com el Curs del Mètode Suzuki. 

La XVI Biennal de Música de Bunyol intensifica durant els pròxims dies les seues activitats i propostes amb la participació de la Banda Municipal de Madrid, que oferirà un concert aquest pròxim dilluns, 4 de juliol, a partir de les 20,30 hores a l’Auditori de Sant Lluís; així com amb l’actuació de la Banda Agrupació per a la Memòria Històrica, un dia abans, el diumenge 3 de juliol, en el mateix escenari del Pas de Sant Lluís i a partir de les 20,00 hores.

La Banda Municipal de Madrid, conduïda pel prestigiós director Jan Cober, interpretarà un repertori compost per la Dansa dels set vels, de Richard Strauss; Pins de Roma, de Ottorino Respighi; El barret de tres pics, de Manuel de Falla; El tambor de granaders, de Ruperto Chapí; Agua, azucarillos y aguardiente, de Federico Chueca; La Revoltosa, de Ruperto Chapí; i La Marchenera, de Federico M. Torroba. 

Del programa destaca a més l’estrena absoluta del concert per a dos requintos, Interlocutio, de José Alamá, amb la participació de Miguel Civera i Arno Piters com a solistes. 

Jan Cober està considerant en l’actualitat com una de les figures més destacades en l’àmbit de la direcció de bandes de música. Com a professor de clarinet i director de bandes de vent-metall, Jan Cober compagina la seua carrera professional amb la investigació musical en el Conservatori Superior de Maastricht i l’Institut Europeu de Direcció a Trento (Itàlia). La seua particular metodologia i didàctica ha creat una reconeguda escola que imparteix cursos de direcció en més de quinze països.

Per part seua, la Banda Agrupació per a la Memòria Històrica, conduïda pel seu director titular, Jesús Perelló, posarà en faristol Gloria al poble, de Perfecte Artola; La vaquilla, de Asins Arbó; A Federico García Lorca (cançons antigues), amb arranjaments d’Ángel López Cameño; l’obertura France, de V. Bout; així com les bandes sonores de les pel·lícules Les tretze roses, de Roque Baños; i la de Blasco Ibáñez, amb arranjaments de Mendo i García Soler. El concert està previst que finalitze amb la interpretació de l’Himne a Bunyol, de Guzmán Cárcel.

A aquestes propostes se suma l’espectacle de música i dansa Thin Air, escrit per Calliope Tsoupaki, del qual es podrà gaudir aquest dissabte, dia 2 de juliol, en dues representacions: a les 21,30 hores i a les 23,00 hores, totes dues a la porta de l’Auditori del Passeig de Sant Lluís. 

Concerts del conservatori i inauguració de la Esmunbu 

El programa de la Biennal de Música va arrancar el passat 16 de juny amb els recitals i concerts desenvolupats durant tres jornades per la Banda Juvenil, la Brass Band, el Cor, l’Orquestra i la Banda Simfònica del Conservatori Sant Rafael. Aquesta última formació va oferir a més un gran espectacle a l’Auditori Municipal de Sant Lluís amb la participació de l’instrumentista gallec Abraham Cupeiro, que també té programada una altra gran actuació al costat del quintet de vent Venda a zinc per al dia 14 de juliol en la Plaça d’Armes del castell de la localitat. 

Les activitats han continuat també aquesta setmana amb la inauguració de la I Escola de Músiques del Món de Bunyol, Esmumbu, en el Passeig de Sant Lluís.

La XVI Biennal de Música de la localitat es desenvoluparà fins al pròxim 12 d’agost durant unes setmanes en les quals diversos enclavaments del municipi acolliran tant concerts com diverses activitats paral·leles, entre la qual destaca l’I Fòrum Iberoamericà de Música per a Vents, que arrancarà la setmana vinent; així com el Curs del Mètode Suzuki. 

La completa i variada programació compta a més entre els seus plats forts amb l’actuació de Soledad Giménez al costat de la Sedajazz Big band, prevista per al 15 de juliol a les 22,30 hores a l’Auditori Municipal de Sant Lluís; així com amb el recital d’Ismael Serrano, cantautor que actuarà el 12 d’agost a les 22,30 hores en el mateix escenari. 

A ells se sumen els concerts inaugural i de clausura a càrrec de cadascuna de les dues societats musicals locals: El Centre Instructiu Musical “L’Armònica” i la Societat Musical “L’Artística”, que a més estrenaran “Catarsi en roig”, l’obra per encàrrec composta per Andrés Valero-Castell sobre la internacionalment coneguda festa de la Tomatina.

El Bonobienal, ja a la venda

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol que administra Mireia Parla s’ha informat de la posada a la venda del Bonobienal, “una forma molt interessant de poder estalviar-se uns euros en les actuacions de pagament”, tal com ha destacat la màxima responsable de la Cultura en la localitat.

Mireia Parla ha recordat que el Bonobienal “ix a la venda a partir del dia 2 de juliol pel mòdic preu de 20 euros i només per a les poques actuacions de pagament que hi ha”, ja que com ha destacat només “són unes poques, ja que pràcticament totes les propostes d’aquesta XVI Biennal de Música són gratuïtes”.

“El Bonobienal pot adquirir-se en els punts habituals del municipi, entre ells la Biblioteca Pública Municipal, el quiosc Desi, Modes Marina i la drogueria La Plaça”, tal com ha esmentat Mireia Parla, qui ha recordat que tota la programació de la XVI Biennal de Música pot ser consultada en la pàgina web www.bienalmusica.buñol.es.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*