La banda simfònica de “L’Artística” de Xiva comparteix escenari amb la Banda de Música de la Guàrdia Civil

Post també disponible en: Castellano

Els dies 26 i 27 d’abril, la Guàrdia Civil de València va celebrar a Xiva la commemoració del seu 180 Aniversari, i del 179 del primer lloc en aquesta població, i un dels actes va ser el concert en el qual va participar la banda simfònica de la SM “L’Artística” de Xiva, i els alumnes de cant de la seua escola de música “Garcia Navarro”.

El cos de la Guàrdia Civil es va fundar el 28 de març de 1844, i el 5 de febrer de 1845 es va establir la primera distribució a la província de València, sent Xiva el primer lloc que es va instal·lar, o un dels tres primers, més el de la capital. Pel nexe històric que els uneix amb Xiva, les autoritats de la Guàrdia Civil, conjuntament amb les de Xiva, han organitzat unes jornades d’actes commemoratius, sent un d’ells el concert que divendres passat 26, a les 7,30 hores, es va oferir al Cinema-Teatre Astoria que va completar aforament, no podent assistir més chivanos per falta de localitats.

El concert el va oferir la Unitat de Música de la Guàrdia Civil que es va desplaçar des de Madrid per a això. La Unitat de Música estava dirigida pel tinent coronel músic, Sr. Jaime Ismael Enguídanos Royo. En la segona part del concert va participar conjuntament amb la Unitat de Música de la Guàrdia Civil, un destacat grup de músics de la Banda Simfònica “L’Artística de Xiva”, així com els alumnes de cant de l’Escola de Música i Dansa “García Navarro” d’aquesta Societat, i interpretant-se obres de compositors chivanos. 

L’acte va estar presidit per autoritats civils i militars, i després de l’intercanvi d’obsequis entre l’alcaldessa de Xiva i el coronel cap de la Guàrdia Civil, es va iniciar la primera part del concert dirigida per Sr. Jaime Ismael Enguídanos Royo, amb la interpretació del següent programa:

El Torico de la Corda, (Pasdoble). Luis Serrano.

Háry János. Z. Kodály.

Simfonia Núm. 45. IV moviment “Els adeus”. J. Haydn.

El lloro Florentino. Manuel Morales.

Amb la participació de l’Escola de Música i Dansa “García Navarro”

En la segona part, el tinent coronel músic, Sr. Jaime Ismael Enguídanos, va convidar als músics de la Banda Simfònica “L’Artística” al fet que s’uniren a ells, i una vegada tots col·locats la va iniciar amb una obra no anunciada en el programa:

Música i vi. Manuel Morales.

Amb unes paraules d’agraïment a la Societat Musical per la col·laboració prestada va convidar al director de la Banda Simfònica, Sr. Vicente Reche Ruiz, al fet que pujara a l’estrada i dirigira a les dues agrupacions:

València (de la Zarzuela La ben estimada). J. Padilla.

Salve Xiva (Himne a Xiva). A .Alonso.

Finalitzat el mateix, Sr. Vicente Reche va retornar la batuta a Sr. Jaime Ismael Enguídanos que va dirigir:

Himne de la Comunitat Valenciana. Música de J. Serrano i lletra de M. Thous.

Himne de la Guàrdia Civil. Música d’I. Moreno i Lletra de J. Osuna. Tancant l’acte amb la interpretació de l’Himne nacional.

Un concert que romandrà molt temps en la memòria dels chivanos, tant pel variat programa com per l’harmonia, afinació i qualitat expressiva demostrada per tots els músics, que va arribar al tot el públic que va respondre amb forts, calorosos i prolongats aplaudiments en cadascuna de les interpretacions, i amb el respecte que mereixen cadascun dels himnes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*