La Casa Alamanzón d’Utiel estrena pati amb escenari i nova sala d’exposicions amb l’obres de l’artista utielano ANZO

Post també disponible en: Castellano

Aquest dissabte s’ha inaugurat el remodelat pati-jardí en el qual es programaran espectacles a l’aire lliure i la nova sala d’exposicions.

L’Ajuntament d’Utiel ha inaugurat nous espais culturals a la Casa Alamanzón, amb l’obertura del pati-jardí amb escenari en el qual podran programar-se esdeveniments a l’aire lliure, així com l’edifici annex que alberga nova sala d’exposicions, així com el centre d’estudis i arxiu històric municipal i laboratori de restauracions.
El director territorial de Presidència de la Generalitat, Francisco Molina ha assistit a l’acte d’inauguració juntament amb responsables municipals i una nodrida representació d’entitats culturals del municipi. 
La regidora de cultura, Paula Roda ha destacat la rellevància d’aquests nous espais culturals que serviran per a ampliar els recursos disponibles i permetran a les entitats del municipi la programació d’activitats a l’aire lliure, així com per a la realització d’exposicions de caràcter temporal.
L’alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure ha incidit en l’important esforç que ha suposat la rehabilitació d’aquest edifici i ha destacat la decidida aposta de l’Ajuntament d’Utiel per la recuperació del patrimoni material i immaterial del municipi per a continuar preservant la seua història i senyals d’identitat.
Finalment, el director territorial de Presidència de la Generalitat, Francisco Molina, tancava l’acte d’inauguració assenyalant que aquestes actuacions són determinants per al desenvolupament cultural del municipi, “ tant des del punt de vista de la recuperació de la memòria i de l’origen d’Utiel, de l’etnologia com a record d’una memòria pròxima, així com la incorporació de l’arxiu històric, la memòria escrita que quedarà per a les generacions posteriors”.

Rehabilitació de la Casa Alamanzón (Museu Municipal)

La intervenció en l’emblemàtic edifici de la Casa Alamanzón, seu del Museu Municipal, ha inclòs l’adequació del pati/jardí vinculant de nou el seu ús a l’edificació principal i recuperant així la unitat històrica, arquitectònica i funcional pròpia d’aquesta casa pairal del segle XIX.
L’adequació s’ha realitzat en al voltant de 700 metres quadrats entre la primera, segona planta i pati de l’edifici i ha inclòs com a nova construcció l’ampli escenari de 122 metres quadrats on es podran desenvolupar activitats multidisciplinàries a l’aire lliure
A més, s’ha intervingut en l’edifici annex en el qual es troba la nova sala d’exposicions temporal, així com el centre d’estudis i arxiu històric municipal i laboratori de restauracions.
La inversió en aquest emblemàtic edifici ascendeix a més de 400.000 € i el projecte ha sigut finançat al 50% a través del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.
ANZO: “Soledat Urbana a través de la imatge “ 
L’obra del reconegut artista utielano José Iranzo Almonesir “ANZO”( 1931-2006) , donava la benvinguda a la nova sala d’exposicions de la Casa Alamanzón, just 30 anys després de la seua última exposició en la seua localitat natal. 
L’acte d’inauguració ha comptat amb la participació de la seua filla Amparo J. Iranzo comissària de l’exposició que podrà visitar-se fins al pròxim 26 de setembre.
Un repàs per la seua etapa de transició a la fi dels 60 “Del pop art als aïllaments” en la qual l’artista, visionari i transgressor en la seua proposta plàstica, s’allunya gradualment del llenguatge Pop i la seua narrativa es torna d’un realisme quasi futurista, amb un clar caràcter de denúncia sobre la deterioració de les relacions humanes i al·lusions als més mitjana i a la globalització.
“Aïllaments” es converteixen en les obres icòniques de ANZO, en la qual a més de l’oli utilitza altres materials com a planxes d’acer o alumini, rodaments mecànics, raelite o empremtes d’esmalt per a retratar a la societat aïllada i alienada i despersonificada 
Biografia completa en www.utiel.es 

Exposició multidisciplinària “La memòria d’una batalla” 

En la segona planta del Museu Municipal, hui també s’ha inaugurat l’exposició multidisciplinària “La memòria d’una batalla” de l’Associació Històric-Cultural Herois del Tollo en la qual al llarg d’un recorregut per 5 sales trobarem destacats materials i troballes relacionades amb la Batalla del Tollo: Indumentària i uniformes de les tropes, armes, botons, monedes, sivelles, medalles, valuoses peces de l’època ibera i romana etc
A més, l’associació ha programat durant aquest cap de setmana visites guiades i teatralitzades a l’exposició per a rememorar un dels esdeveniments històrics més rellevants per al municipi, la Batalla del Tollo que va tindre lloc el 25 d’agost de 1812.
Una sèrie d’activitats incloses dins de la programació de les Jornades Commemoratives “Acció d’Utiel 2021” que arrancaven el passat 25 d’agost amb el engalanamiento de balcons, terrasses i aparadors amb les banderes dels exèrcits francés i espanyol i que ahir iniciava el cicle de xarrades-col·loqui que es desenvoluparan fins diumenge que ve juntament amb altres activitats.

Programa complet en www.utiel.es

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*