La comarca Requena-Utiel supera els dos milions per als seus municipis a través del Fons de Cooperació de la Diputació

Post també disponible en: Castellano

La corporació ha entregat ja enguany 1.650.000 euros als nou ajuntaments i les seues aldees i aprovarà una tercera entrega de 565.000 euros al juliol per a aconseguir una xifra històrica

Els municipis de la comarca es repartiran 564.597 euros, des dels 155.000 de Requena i els 124.000 d’Utiel fins als 33.500 de Chera

Els municipis de la comarca Requena-Utiel rebran abans de finalitzar l’estiu altres 565.000 euros de la Diputació de València en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que ja ha repartit enguany 1.650.000 euros entre els nou ajuntaments i les seues aldees. Amb esta tercera i última entrega de la Diputació al Fons en el present exercici, la comarca aconsegueix la històrica xifra de 2.215.000 euros.

Requena, amb 155.680 euros, i Utiel amb 124.750 euros, són els dos pobles amb major assignació en esta última aportació provincial al Fons de Cooperació; mentre que els set municipis restants van des dels 46.482 de Camporrobles fins als 33.590 de Chera.

La Diputació de València aconseguix una històrica aportació de 80 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal 2022 amb este tercer pagament que s’aprovarà en el ple del mes de juliol. La institució que presidix Toni Gaspar ha ingressat ja 60 milions als ajuntaments de la província enguany i repartirà altres 20 milions més en les pròximes setmanes, completant així una assignació que quadruplica la dotació del Consell als municipis valencians en este programa en el qual la Diputació participa al costat de la Generalitat.

Esforç inversor

La Diputació quadruplica també els 20,6 milions d’euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear l’eina de finançament municipal que permet als consistoris destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. En paraules del president Gaspar, “l’esforç inversor que esta institució realitza tant a través del Fons com del Pla d’Inversions, i que enguany es traduïx en la injecció directa de més de 200 milions d’euros als ajuntaments, demostra que la prioritat de la Diputació són els pobles als quals representa, especialment els de menys de 10.000 habitants que són els que més la necessiten”.

Toni Gaspar recorda que les transferències directes als municipis s’han incrementat en els últims anys fruit de la gestió d’un equip de govern que “prioritza la liquiditat dels consistoris i reinvertix el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjunturals com és hui el de la inflació”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*