La Comissió de Medi Ambient de la FEMP visita les instal·lacions del Consorci València Interior a Caudete de les Fonts

La Comisión de Medio Ambiente de la FEMP en las instalaciones del CVI en Caudete de las Fuentes.
La Comisión de Medio Ambiente de la FEMP en las instalaciones del CVI en Caudete de las Fuentes.

Post també disponible en: Castellano

La Comisión de Medio Ambiente de la FEMP en las instalaciones del CVI en Caudete de las Fuentes.
La Comissió de Medi Ambient de la FEMP a les instal·lacions del CVI a Caudete de les Fonts.

Alcaldes i regidors de tot Espanya coneixen de primera mà la planta de tractament de residus i l’abocador com a referents per la seva tecnologia, el seu rendiment i la seua integració en l’entorn

Els membres de la Comissió de Medi Ambient de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) han visitat les instal·lacions del Consorci València Interior a Caudete de les Fonts. Un total de dotze alcaldes i regidors arribats de diversos punts d’Espanya van poder conèixer de primera mà la planta de tractament de residus de Caudete de les Fonts i l’abocador, referents pel seu rendiment de recuperació de materials aprofitables, per la seva integració en l’entorn, per la seva línia única de recuperació de vidre, alumini i àrids després el compostatge i per la seva depuradora de lixiviats.

El president del CVI, Manuel Civera, membre de la comissió de Medi Ambient de la FEMP, ha exercit d’amfitrió i ha agraït la presència dels membres d’aquesta comissió que s’ha desplaçat per celebrar la seva reunió a Llíria. Els assistents han agraït l’acollida rebuda i han pogut departir sobre qüestions mediambientals. Menció especial va tenir el dipòsit de depuració per ultrafiltració de les aigües de procés i els lixiviats de l’abocador, on van comprovar que gràcies a aquest procés, els lixiviats passen de ser un residu contaminant a transformar-se en aigua neta. És a dir, passa de ser un residu problemàtic a un recurs valuós.

Els alcaldes i regidors es van interessar també per l’eina pionera del CVI, meu compte Ambiental, gràcies a la qual es bonifica a les persones usuàries que tinguin un bon comportament ciutadà amb el reciclatge. Aquest aspecte va ser lloat pels assistents, els quals fins i tot van parlar de poder importar aquest servei als seus llocs de procedència.

A més, van poder veure la línia de recuperació de fragments de vidre després del compostatge a la planta, que ha possibilitat una millora en l’eficiència global de recuperació. Aquest sistema és el primer d’aquestes característiques que s’ha implantat a la Comunitat Valenciana i amb ell augmenta un 4% més la quantitat de materials recuperats a les instal·lacions del Consorci.

Civera ha manifestat que el Consorci València Interior “és una entitat compromesa amb el medi ambient i que, des de l’inici i abans fins i tot de la construcció de les instal·lacions, va dissenyar les mateixes comptant amb l’última tecnologia per obtenir els millors resultats mediambientals” i va recalcar que el Consorci que presideix “té com a objectiu convertir-se en l’entitat referent en l’àmbit de la gestió de residus i la lluita contra el canvi climàtic”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*