La Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament de Vilamarxant treballen en reparar i adjudicar quatre habitatges de lloguer assequible al municipi

Post també disponible en: Castellano

El director general d’EVha es reuneix amb l’alcalde i la regidora de Benestar Social

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha mantingut una trobada amb l’Ajuntament de Vilamarxant en què han analitzat la situació i les necessitats del municipi en matèria d’habitatge.

La Conselleria, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), gestiona a Vilamarxant un total de 55 habitatges, de les quals 45 pertanyen a una promoció d’apartaments tutelats per a gent gran, que també compta amb un centre de dia .

El director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, ha anunciat a l’alcalde de Vilamarxant, Héctor Troyano, i la regidora de Benestar Social, Elena Cortell, que s’ha iniciat el procés d’adjudicació d’un habitatge que es trobi en reparació.

Respecte als habitatges per a gent gran, estan totes ocupades, excepte tres que estan en valoració per a la seva pròxima intervenció i posterior adjudicació. Donada la vulnerabilitat d’aquest col·lectiu, fa tres anys ja es van baixar els lloguers d’aquesta promoció en un 15%. Amb ella, la mitjana mensual de renda és d’uns 135 euros.

En els últims cinc anys, la Conselleria ha invertit 136.000 euros en actuacions de millora d’habitatge a Vilamarxant, amb un total de 16 habitatges reparades, més l’atenció de reclamacions. A més, recentment s’han iniciat dues actuacions de reparació d’elements comuns de la promoció de 45 habitatges i al centre de dia.

Alberto Aznar ha explicat als representants municipals que una de les opcions existents per ampliar el parc públic d’habitatge és el dret de tempteig i retracte, que permet als ajuntaments adquirir habitatges per atendre les necessitats de la localitat.

Els habitatges adquirides per l’administració local es qualifiquen de protecció oficial amb caràcter permanent, de manera que s’incorporaran a parc públic municipal, assegurant així el compliment de la funció social de l’habitatge. A la Comunitat ja són quatre els ajuntaments que han signat un conveni amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per posar en marxa el dret de tempteig i retracte.

Finalment, el director general d’EVha ha destacat la importància d’aquest tipus de reunions amb els representants municipals per conèixer de primera mà les necessitats dels pobles i ciutats de la Comunitat, per tal d’intentar donar una solució el més efectiva i ràpida possible.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*