La Conselleria d’Obres Públiques invertirà 6,7 milions d’euros a condicionar la CV- 35 a Tuéjar, Titaguas i Aras de los Olmos

Las obras de mejora de la CV-35 se licitarán en 2021, se iniciarán en 2022 y se ejecutarán en un plazo de 18 meses

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va realitzar una inversió de 6,76 milions d’euros per a l’adequació de la CV-35 en els termes municipals de Tuéjar, Titaguas i Aras de los Olmos. Així, en aquests moments s’està tramitant la licitació d’aquestes actuacions de condicionament de la carretera autonòmica entre els punts quilomètrics 81 + 300 i 95 +800.

El projecte, que s’iniciarà el 2022 i té un termini estimat d’execució de 18 mesos, s’estructura en tres trams: Alt de la Montalbana, accés sud a Titaguas i Titaguas-Aras.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha assenyalat aquest dimecres, després d’una reunió amb l’alcalde de Titaguas, Ramiro Rivera, i l’alcalde de Aras de los Olmos, Rafael Giménez, que la despoblació “comporta problemes com la manca d’infraestructures en condicions de seguretat per accedir a les zones d’interior de la Comuniatat Valenciana “.

“Per això -ha continuat el titular de Mobilitat-, des de la Generalitat s’impulsen actuacions de millora en infraestructures que, en molts casos, són l’única via d’entrada i sortida de persones i béns des de i cap a l’interior”.

“Es tracta que les infraestructures es tornin permeables i s’estenguin per tot el territori”, ha afirmat el conseller, que ha reflexionat sobre la necessitat de garantir la igualtat d’oportunitats dels valencians i valencianes, “visquin a la costa oa l’interior “, amb una xarxa de carreteres” segura i eficient “.

Solució a problemes de visibilitat i seguretat vial

La realització de les obres en el primer tram intentaran donar resposta a un problema de manca de visibilitat en l’Alt de la Montalbana, derivat d’un canvi de rasant, mitjançant una modificació de traçat i suavitzat del pendent.

A més, en el tram corresponent a l’accés sud a l’nucli urbà de Titaguas ha un problema de seguretat vial derivat de la velocitat excessiva dels vehicles, que es corregirà mitjançant la construcció d’una glorieta en la confluència de les carreteres CV-35 i CV- 345 a Alpuente.

Finalment, en el tram Titaguas-Aras la problemàtica específica es refereix fonamentalment a la insuficiència de l’traçat, amb nombroses corbes de radi reduït i forts pendents, així com irregularitat de la secció transversal, en què no hi ha ni vorals ni bermes. També es presenten problemes puntuals en relació amb el drenatge.

El condicionament sobre aquest últim tram de 8,5 quilòmetres, que procurarà minimitzar l’afecció sobre l’entorn, mantindrà un ample de 6 metres a la calçada, amb un voral d’1 metre, i regularitzarà la geometria, en què s’habilitaran sobreamples per les corbes. A més es disposaran cunetes de seguretat i es projectaran noves estructures per a la millora de l’drenatge en els barrancs de la Teuleria, El Regajo i Travenilla.

Finalment, fora de terme de Titaguas, està prevista, també durant aquest exercici, la licitació de les obres de reforç de la CV-35 entre els punts quilomètrics 68 y73, entre Chelva i Tuéjar, per un import de 830.000 euros.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*