La corporació municipal de Xest aprova mesures per a mantindre actius els departaments municipals evitant els contagis

Post també disponible en: Castellano

Demà, divendres 8 de maig, l’Ajuntament realitzarà una primera ronda de test als treballadors i treballadores municipals. Esta és una de les mesures aprovades per tots els grups polítics amb representació en el Consistori de Cheste per a mantindre actius els departaments municipals minimitzant la propagació de la pandèmia COVID-19.

Els primers equips a fer-se en test seran els que integren la Policia Local i la brigada municipal, així com el personal d’atenció al públic, de Protecció Civil i de Serveis Socials, ja que són les persones que han estat i estan més exposades al contagi.

Concretament, el laboratori Igenomix Spain SLU realitzarà demà 44 test homologats que suposaran la realització de tres proves a cada trabajador/a. Les dos primeres es duran a terme utilitzant la tècnica de la PCR (les sigles de la qual traduïdes de l’anglés són “Reacción en Cadena de la Polimerasa”) . Este és el test de major sensibilitat, ja que permet detectar el virus en les primeres fases respiratòries i determinar si una persona està infectada o no amb coronavirus. Per a això es pren una mostra de sang i una mostra respiratòria d’exsudat nasofaringi de la part interna del nas o del fons de la gola.

La tercera prova consistix a realitzar un test IgA, una prova que detecta la presència d’anticossos enfront del virus responsable de la malaltia COVID-19.

En fases posteriors es realitzaran test a la resta de la plantilla municipal. De fet, ja està previst que la setmana que ve es facen 40 proves més.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*