La cultura torna a Xest amb un concert de veus femenines a càrrec del Cor de la Generalitat

Post també disponible en: Castellano

Després de gairebé dos mesos d’aturada cultural, el teatre Liceu de Xest va obrir les seves portes dissabte passat, 20 de febrer, per a rebre al *Cor de Dons i Piano de la Generalitat amb un concert titulat Sacre-Poètic-Popular.
Amb distàncies de seguretat, obligatorietat d’ús de màscara, control de temperatura i dispensador de gel hidroalcohòlic en l’entrada, aforament limitat i acomodadors/as per a facilitar tant un accés ordenat com una sortida sense aglomeracions, el recinte del Liceu es reafirmava com un lloc segur enfront de la Covid-19. “La programació cultural es reprèn de la mateixa forma que es feia fins ara perquè el teatre sempre ha estat un lloc que ha complert amb totes les mesures sanitàries, sent doncs un espai segur; a més, recentment s’han instal·lat cinc humidificadors en l’escenari”, declarava la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente. “Vull agrair a les persones que estan avui aquí la seva assistència, la majoria són part del públic que participa en totes les activitats que es programen en el teatre, sabedor que la cultura és segura. Els convido que continuïn fent-ho i al fet que animin als seus coneguts i conegudes a gaudir de la programació cultural. Avui iniciem les actuacions amb un convidat de luxe: el cor de la Generalitat, i la continuarem cada cap de setmana amb espectacles i cinema”.


Sacro-poético-popular del Cor de Dones i Piano de la Generalitat

Bajo la dirección de Óscar Payá Prats y con el acompañamiento de Francisco Hervás al piano, las cantantes del Cor de Dones de la Generalitat pusieron el listón bien alto y se llevaron los aplausos de un público asombrado por la calidad de las interpretaciones. 
El concierto hizo un recorrido por la música sacra de los siglos XVI a XX, con piezas de Schubert y Poulenc, entre otros compositores. Después, dio paso a una selección de temas inspirados en textos poéticos de Paul Heyse, Rainer Maria Rilke y Federico García Lorca; donde se pudo escuchar la Suite de Lorca del compositor finlandés Einojuhani Rautavaara. La actuación finalizó con canciones populares de Josep Vila i Casañas, sobre textos de Miquel Desclot. Antes de despedirse, la agrupación interpretó como bis el Coro de las costureras, de la zarzuela El barberillo de Lavapiés, que pronto se estrenará en el Palau de Les Arts de Valencia, con la participación del Coro de la Generalitat.


Programación

Este domingo, 21 de febrero, tuvo lugar la proyección de Invisibles, de Gracia Querejeta. El próximo fin de semana continúa la programación con el espectáculo Alma con la jota, a cargo de la Asociación Folklórica Aragonesa, el sábado 27 de febrero a las 19 horas en el teatro Liceo; y el domingo, día 28, volverá a haber sesión de cine, con la película Nieva en Benidorm, de Isabel Coixet, también a las 19 horas en el teatro Liceo.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*