La Diputació activa el dispositiu especial d’emergències en carreteres davant l’alerta per pluges intenses

Esta situación climatológica adversa puede provocar desprendimientos de tierra.
Esta situación climatológica adversa puede provocar desprendimientos de tierra.

Post també disponible en: Castellano

Esta situación climatológica adversa puede provocar desprendimientos de tierra.
Aquesta situació climatològica adversa pot provocar despreniments de terra.

Seguí adverteix que les fortes precipitacions podrien causar despreniments, inundacions puntuals i caiguda d’arbres, de manera que no es descarta tallar la circulació en trams de diverses vies

L’àrea de Carreteres de la Diputació de València ha activat aquest dimecres el dispositiu especial per emergències, davant l’episodi de pluges intenses que, segons ha alertat el Centre de Coordinació de la Generalitat, s’espera que afecti la Comunitat Valenciana a partir de dijous .

En el cas que la persistència i extensió de les precipitacions anunciades arribés a assolir els volums anunciats, en alguns casos fins a 200 litres per metre quadrat, la xarxa provincial de carreteres es podria veure afectada per inundacions puntuals o generalitzades, el que comportaria el tall de determinades carreteres al llarg del cap de setmana.

En paraules del diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “aquesta situació climatològica adversa pot provocar despreniments de terra i blocs i caiguda d’arbres, de manera que la recomanació general és evitar en la mesura del possible l’ús del vehicle durant el temps que dure el fenomen i que, en el cas d’haver de fer-ho, els usuaris extremen al màxim la precaució “.

Les zones més sensibles són aquelles carreteres que creuen llits o barrancs o se situen pròximes a aquests, ja que es podrien veure desbordats i causar inundacions a la via. Especial risc presenten també les zones de talussos, on les pluges poden provocar arrossegaments i despreniments a la calçada. “Aquesta circumstància es considera crítica per a la seguretat viària per l’inesperat de la seva aparició, i podria obligar, amb caràcter preventiu i per minimitzar al màxim els riscos per als usuaris de les vies, a senyalitzar el tall de diverses carreteres”, ha detallat, ha detallado Seguí.

Dispositiu mobilitzat

El titular de Carreteres ha afegit que el protocol d’actuació preveu, per tal de garantir la seguretat de les persones, que tan aviat es constate la necessitat d’impedir la circulació de vehicles per algun tram de carretera es procedirà, per part de les brigades d’emergències, a la senyalització del tall de la carretera i del possible desviament. En aquest sentit, ha explicat que “mentres dure la situació d’alerta, tot el personal de Conservació romandrà mobilitzat de manera que les decisions sobre els talls o senyalitzacions es prenguen tan prompte es considere necessari, a fi d’evitar conseqüències tràgiques”.

A més del personal de l’àrea de Carreteres, romandran mobilitzats també durant tot l’episodi el personal de Divalterra, les brigades han rebut la instrucció de posar-se al servici dels ajuntaments per a ajudar en aquelles emergències que pogueren produir-se en els municipis, i el personal del Consorci de Bombers, dependent també de la Diputació de València.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*