La Diputació coordina amb la Generalitat el futur desenvolupament de la Llei de Serveis Socials Inclusius

Gaspar se ha reunido con la consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, Mónica Oltra, en una mesa técnica en la que han participado las diputadas Pilar Sarrión, Empar Folgado, Eli García y Dolors Gimeno.
Gaspar se ha reunido con la consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, Mónica Oltra, en una mesa técnica en la que han participado las diputadas Pilar Sarrión, Empar Folgado, Eli García y Dolors Gimeno.

Post també disponible en: Castellano

La Diputació de València coordina amb la Generalitat el futur desenvolupament de la nova Llei de Serveis Socials Inclusius. En el marc de la col·laboració institucional entre la corporació provincial i el Consell, el president, Toni Gaspar, ha participat al costat de la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en la reunió de la Taula Tècnica de Coordinació social Generalitat Valenciana-Diputació de València.

L’objectiu d’aquest període de treball previ entre institucions és establir les bases d’aplicació de la nova llei, arran de la qual la Diputació tindrà un paper fonamental en el finançament dels serveis socials en els pobles de menys de 20.000 habitants. A la reunió d’aquest dimarts han participat, al costat de Gaspar, les diputades de Benestar Social, Pilar Sarrión; Educació i Inclusió Social, Empar Folgado; Igualtat, Eli García; i Comarcalització i Diversitat, Dolors Gimeno.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha destacat la importància d ‘ “escoltar als municipis en aquesta fase de desenvolupament de la nova llei”, i ha coincidit amb Mònica Oltra en què la coordinació entre dues institucions com la Generalitat i la Diputació ” permet avançar en la consolidació d’un sistema que situa en el centre a les persones “.

Així ho ha assegurat la vicepresidenta de el Consell després de presidir al costat de Gaspar la reunió de la Taula Tècnica de Coordinació Social Generalitat Valenciana-Diputació de València, en què ha remarcat que amb aquestes polítiques de col·laboració es posa de manifest que les dues institucions “han tingut molt clar que calia situar al centre de la política a les persones i, en aquest cas, a les persones més vulnerables “.

La constitució de la Taula Tècnica de Coordinació Social Generalitat Valenciana-Diputació de València es va establir l’any passat amb l’objectiu de fer un seguiment dels plans d’infraestructures acordats per ambdues institucions, per crear recursos en aquells municipis on hi ha necessitats socials de les persones més vulnerables.

La creació d’aquests recursos es va realitzar d’acord a criteris objectius proposats per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i que responen a una major eficàcia i eficiència en la prestació dels serveis socials, la promoció de la igualtat i el foment de la inclusió social.

A més de la dotació pressupostària de la Diputació de València també els municipis col·laboren en la millora de l’oferta de recursos amb la cessió de sòl o d’infraestructures a rehabilitar, i és la Conselleria d’Igualtat qui es faci càrrec de l’equipament dels mateixos i de l’ concert de places.

Pla d’infraestructures

La vicepresidenta ha explicat que en la trobada s’ha fet un repàs de el pla d’infraestructures a tres bandes, Conselleria, Diputació i ajuntaments, “que va a bon ritme i amb terminis que s’estan complint”. Aquest pla d’infraestructures 2017-2019 compta amb una dotació pressupostària per part de la Diputació de València de prop de 17 milions d’euros.

Tal com s’ha constatat, algunes de les infraestructures ja estan en marxa, com el CRIS i centre de dia per a persones amb trastorn mental de Carcaixent, ja en funcionament des del mes d’abril, o la residència i centre de dia per a persones amb diversitat funcional de Sueca que està funcionant des del passat mes d’octubre. A Paterna també s’han acabat les obres de la residència per a persones amb diversitat funcional i s’està tramitant la cessió a la Generalitat per al seu equipament. En el cas de el centre d’acollida de persones menors d’edat de Llíria s’està en procés de negociació amb l’Ajuntament per desbloquejar el projecte.

Pel que fa a les subvencions concedides als ajuntaments en 2018 i 2019, les obres de centre social multifuncional d’Aras de los Olmos, el centre de dia per a gent gran i el taller ocupacional per a persones amb diversitat funcional d’Ademús, la residència i centre de dia de Mislata i el centre de dia de Font de la Figuera es troben licitades i en marxa. Així com els centres de dia per a majors d’Agullent i Meliana que es troben en procés de licitació.

Durant la reunió d’aquest dimarts també s’ha acordat l’elaboració d’un protocol de col·laboració per a la implantació de la nova Llei de Serveis Socials Inclusius.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*