La Diputació de València incrementa un 25% les ajudes d’emergència a les agències de l’ONU a Gaza i Iemen

COOPERACIÓ INTERNACIONAL

Post també disponible en: Castellano

La Junta de Govern provincial aprova dos subvencions directes de 50.000 euros concedides per la delegació de Cooperació Internacional que dirigix la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, a UNRWA i ACNUR.

Enguix destaca que la corporació “continuarà prestant ajuda humanitària a la població més vulnerable que patix desplaçaments o passa fam en països en guerra, sobretot dones, xiquets i xiquetes”.

La Diputació de València ha aprovat en Junta de Govern una ajuda directa de 100.000 euros que incrementa en un 25% l’aportació a les agències de Nacions Unides que fan front a les crisis humanitàries provocades per situacions de guerra en diferents països. En concret, la delegació de Cooperació Internacional que dirigix Natàlia Enguix ha concedit una subvenció de 50.000 euros a UNRWA, l’agència de l’ONU per als refugiats de Palestina a Orient Mitjà, i altres 50.000 euros a ACNUR, l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats.

En el cas d’UNRWA, l’aportació directa s’aprova per raons d’ajuda humanitària i se centrarà en ajuda alimentària per a la població palestina més vulnerable en la Franja de Gaza, després de l’ofensiva del passat mes d’octubre en el marc del conflicte entre Israel i Palestina. “Des de la Diputació no podem fer una altra cosa, i ho continuarem fent, que posar-nos a la disposició de les agències de l’ONU i contribuir de la millor manera possible a afrontar les crisis humanitàries, com és ara la provisió d’aliments”, afirma Natàlia Enguix.

La vicepresidenta ha insistit que es mantindrà esta ajuda que, en l’última dècada, s’ha traduït en més de 300.000 euros per a diferents projectes humanitaris d’UNRWA a Síria i Gaza. Enguix ha destacat “el treball que realitza l’agència a través de més de 150 escoles refugi que atenen a prop d’un milió i mig de persones refugiades en la Franja de Gaza, especialment dones, xiquets i xiquets que reben aliments bàsics, kits d’higiene i medicaments”.

Iemen, nou anys de conflicte

En el cas d’ACNUR, la subvenció de 50.000 euros anirà destinada al projecte de protecció i ajuda humanitària per a la població víctima de desplaçament a Iemen. En paraules de la vicepresidenta Enguix, esta aportació “consolida la col·laboració amb una agència a la qual agraïm la gran faena que realitza per a parar atenció bàsica al personal civil que patix les conseqüències de les guerres, en este cas a Iemen, un conflicte oblidat que requerix ajuda permanent per als dos milions de persones que viuen en assentaments informals i en condicions extremes”.

El conflicte intern a Iemen es prolonga des de fa nou anys i manté atrapada i en una situació molt difícil a la població civil. Ajudes com les de la Diputació de València servixen per a buscar refugi i protecció a la població més vulnerable, cas de les dones i xiquetes que són víctimes de la violència sexual.

La Diputació de València ve col·laborant amb ACNUR en el projecte d’ajuda humanitària a Iemen des de 2019, amb diferents subvencions que superen els 200.000 euros i que han servit, per exemple, per a distribuir kits d’articles bàsics com a mantes, sabó, poals, mosquiteres i utensilis de cuina.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*