La Diputació desplega un dispositiu amb 50 persones i 35 màquines per a fer front a la borrasca Filomena

Post també disponible en: Castellano

La Diputació de València manté desplegat un dispositiu amb mig centenar de persones i 35 màquines per a fer front a la borrasca Filomena, un temporal de neu que ha obligat a tallar diferents carreteres de les comarques d’interior de la província i a intervindre als efectius de la corporació provincial per a buidar les vies de neu i facilitar l’accés als municipis i aldees més afectats pel temporal.

Els treballs de l’àrea provincial de Carreteres que dirigix Rafa García s’han centrat en les comarques de Requena-Utiel, La Serranía, El Rincón d’Ademuz, La Vall d’Ayora-Cofrentes i La Hoya de Buñol-Chiva, així com en determinades zones de La Costera i La Vall d’Albaida en les quals s’ha decretat el nivell roig de preemergència per nevades.

Els efectius de l’àrea de Carreteres de la Diputació, que s’encarreguen del manteniment i la conservació dels 1.800 quilòmetres de vies de la xarxa provincial, retiren la neu acumulada sobre l’asfalt en estos trajectes d’interior que connecten principalment municipis de Requena-Utiel, La Serranía i El Rincón d’Ademuz, zones en les quals el tall de carreteres ha dificultat l’accés a diferents localitats.

Per a això, la Diputació compta amb maquinària específica en les quatre demarcacions que s’han vist afectades pel temporal: Villar del Arzobispo, Utiel-Requena, Buñol i L’Alcúdia de Crespins. Entre els equips i la maquinària a la disposició dels serveis viaris hivernals destaquen les llevaneus, retroexcavadores, tractors amb fulles, tot terrenys i camions amb sals fundents.

Al costat del dispositiu desplegat per l’àrea provincial de Carreteres, la Diputació manté operatives a les seues brigades forestals per a intervindre en els municipis que puguen necessitar ajuda per a fer front a l’efecte de la borrasca Filomena i recuperar la normalitat. Els brigadistes de Divalterra es troben en alerta per a prestar assistència a les veïnes i veïns dels municipis els ajuntaments dels quals reclamen ajuda a la corporació provincial.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*