La Diputació incrementa en 250.000 euros les ajudes per als Plans de Mobilitat Urbana Sostenible

Post també disponible en: Castellano

La quantitat total de les subvencions és de 650.000 euros, amb una iniciativa que ajudarà a “mitigar el canvi climàtic, millorar la qualitat de l’aire i reduir el soroll generat pel trànsit”, segons explica la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno

L’àrea de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València ha convocat una nova edició de les ajudes per a la redacció de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible, “uns instruments de participació ciutadana per a impulsar els canvis necessaris en la mobilitat urbana, situant en el centre de la planificació a les persones per garantir espais saludables i amables on es puga caminar i pedalar, i on els desplaçaments més llargs es puguen efectuar amb transport públic”, explica la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno.

Els Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) permeten ordenar les diferents xarxes de mobilitat: vianants, ciclistes, transport públic, el vehicle privat, l’aparcament i la distribució de mercaderies, tenint en compte la seguretat viària, la salut i la integració social.

Els PMUS tenen un àmbit d’actuació local, no obstant, això per esta convocatòria poden desenvolupar-se en col·laboració amb diversos municipis, ja siga per pertànyer a una àrea metropolitana, a una mancomunitat o a una agrupació. 

El crèdit total consignat per a les subvencions que es concedisquen a l’empara de la present convocatòria és de 650.000 euros, amb unes subvencions per concurrència competitiva de 6.000 euros per a municipis de 3.000 a 10.000 habitants, i 7.000 euros per a municipis de 10.001 a 20.000 habitants. Les entitats locals d’àmbit territorial inferior al municipal i municipis de menys de 3.000 habitants, a través de mancomunitats o d’agrupacions d’almenys 2 integrants, podran optar a 2.500 euros per a cadascun dels seus components. En esta modalitat, la quantia total resultant serà com a màxim de 25.000 euros per a sol·licituds presentades per cada Mancomunitat i de 15.000 euros per a cada Agrupació de Municipis.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*