La Diputació inverteix més de mig milió d’euros en la millora del cicle integral de l’aigua de sis municipis de La Serranía

Post també disponible en: Castellano

La vicepresidenta i responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, explica que enguany l’estratègia Reacciona “subvenciona 90 projectes en pobles, mancomunitats i entitats locals menors per a la millora de les xarxes de proveïment d’aigua potable i sanejament”

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha resolt la convocatòria d’ajudes per a la millora del cicle integral de l’aigua, inclosa en l’estratègia Reacciona 2022 amb una inversió de 6.850.000 euros. En total, 88 municipis, l’entitat menor de La Barraca d’Aigües Vives i la mancomunitat del Marquesat, són les entitats beneficiàries de les subvencions destinades a la nova implantació, millora o renovació de les xarxes de proveïment d’aigua potable o de sanejament.

En La Serranía, els sis municipis que han rebut la subvenció, per un import global de 583.393 euros, són Aras de los Olmos, Benaixeve, Xulilla i Bugarra amb 100.000 euros; Sot de Xera amb 93.393 euros i Xelva amb 90.000 euros.

Les actuacions van des del monitoratge i la renovació de les conduccions de proveïment d’aigua potable en nom dels Olmos i la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per al bombament d’aigua a Benaixeve, a l’adequació de les xarxes de proveïment i de sanejament al carrer Murtera i la plaça Major de Xelva.

“Són obres imprescindibles perquè les infraestructures hidràuliques estan molt envellides”, indica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó. “De fet, molts municipis encara tenen conduccions de fibrociment i no ens podem permetre el luxe de perdre la meitat de l’aigua potable que va per les canonades”.

A més, són objecte de la subvenció els sistemes d’emmagatzematge o de drenatge sostenible, que permeten la reutilització de l’aigua; els punts de dosatge d’aigua procedent de la xarxa pública, que fomenten el consum de l’aigua de l’aixeta; i la instal·lació o la reposició de comptadors i equips de control de cabals i de pressions. “Altres actuacions que poden sol·licitar-se són la digitalització per a detectar avaries i fugides o el disseny de filtres verds per a evitar l’abocament d’aigües residuals a rius i platges”, recorda Amigó.

La vicepresidenta explica que “sovint actuem exclusivament en la mitigació del canvi climàtic, és a dir, a reduir les emissions, però les sequeres, cada vegada més freqüents i llargues, afectaran la disponibilitat i la qualitat de l’aigua. Per això és igual d’important adaptar-nos. En aquest sentit, en uns dies publicarem una convocatòria extraordinària dotada amb un milió d’euros, de manera que en tres anys haurem invertit més de 21 milions en projectes per a l’estalvi hídric i el tractament d’aigües residuals”, conclou Amigó.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*