La Federació de Futbol acorda la finalització de les competicions territorials sense descensos i amb un play off exprés d’ascens a Tercera

El campeón del play off entre el CD Buñol, CD Utiel, Torrent y San Marcelino se jugarán el ascenso a Tercera contra los primeros del resto de grupos

El CD Buñol se ha repartido los puntos con el Barrio del Cristo. Foto: Raúl Miralles.
El CD Buñol se ha repartido los puntos con el Barrio del Cristo. Foto: Raúl Miralles.

Post també disponible en: Castellano

El campió de l’play off entre el CD Bunyol, CD Utiel, Torrent i Sant Marcel·lí es jugaran l’ascens a Tercera contra els primers de la resta de grups

En sessió de la Junta Directiva de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, FFCV, celebrada telemàticament aquest dimecres s’ha donat per finalitzada la temporada esportiva 2019-2020 d’àmbit territorial a data 14 de març, “moment en què es va decretar l’Estat d’Alarma a Espanya, establint l’ordre de la competició amb els resultats de la classificació que estaven establerts en l’última jornada disputada. es realitzarà la classificació final i es resoldran els possibles empats segons els criteris establerts en l’art. 285 de l’Reglament General de la FFCV. en el cas que en algun grup hagués equips que tinguessin partits endarrerits, pendents de jugar o la composició sigui d’equips senars, per establir la classificació s’aplicarà el criteri de coeficient, és a dir, dividir els punts obtinguts entre els partits disputats per determinar el seu lloc en la classificació final “.

D’aquesta manera, l’ascens a Tercera Divisió a Regional Preferent es farà per play off exprés a partit únic que jugaran els quatre primers de cada un dels quatre grups, en el grup segon es troba el CD Bunyol, al costat de l’Torrent, Sant Marcel·lí i el CD Utiel. Així, s’enfrontaran el primer contra el quart, el segon contra el tercer i els guanyadors d’aquestes dues eliminatòries jugaran una final de la qual sortirà el campió que s’enfrontarà a un dels que hagin finalitzat de la mateixa manera en els altres tres grups, compostos per Benicarló, Borriana, Castelló B i Almassora (grup primer); Castellonenca, Muro, Tavernes de la Valldigna i Carcaixent (grup tercer); i la Vila Joiosa, C. F. I. Alacant Rayo Ibense i Redován (grup quart).

De Segona Regional ascendirà a Primera Regional els dos primers de cada un dels 14 grups, entre ells en el grup cinquè el Atl. Llíria i Racing de Paterna; i en el grup sisè el CD Xest i el Llíria. Per la seva banda, de Primera Regional a Regional Preferent pujarien 16 equips, els dos primers de cada un dels vuit grups.

A més, la FFCV ha adoptat de manera unànime els següents acords que hauran de ser ratificats per l’Assemblea General: “que no es produeixin descensos en les categories d’àmbit territorial, en coherència amb el que estableixen les competicions d’àmbit nacional no professionals”.

També que es produeixin “els ascensos establerts mitjançant les circulars de competició de Futbol i Futbol Sala (tant masculí com femení), per a la temporada 2019/2020 tant per a aquells equips que ascendien de forma directa com per als equips que ocupen llocs de promoció de ascens, sempre en el cas que el seu categoria immediatament superior sigui d’àmbit territorial “.

“Les competicions amb promoció d’ascens a competicions de caràcter nacional es jugaran de la forma prevista, de consens majoritari amb els clubs afectats, si bé es disputaran mitjançant format exprés i sempre que l’autoritat sanitària competent ho permeti i es compleixin els protocols sanitaris per poder desenvolupar la pràctica esportiva, tal com ha establert la RFEF en les categories d’àmbit nacional. i que no hi hagi descens d’àrbitres en cap categoria territorial “.

Properament publicaran una circular detallant els punts anteriors, tant d’ascensos com de promocions exprés, ja que s’està pendent que l’autoritat sanitària competent ho permeti i es compleixin els protocols sanitaris per poder desenvolupar esport.

“La present decisió s’adopta un cop resoltes les competicions nacionals i en coherència amb la línia establerta per la Reial Federació Espanyola de Futbol. La FFCV i la seva Junta Directiva són conscients de la gran dificultat que comporta resoldre la present temporada, tant per l’enorme esforç i dedicació realitzat durant tota ella pels clubs, futbolistes, entrenadors i àrbitres que formen aquesta FFCV, com per la il·lusió d’acabar-la, però és necessari adoptar la present decisió a fi a protegir la salut de totes les persones que participen en qualsevol de els partits, campionats i esdeveniments organitzats per aquesta Federació “.

Per tal de que aquesta decisió comptés amb la cobertura jurídica i estatutària necessària, es va instar per la FFCV a la Direcció General d’Esports de la Comunitat Valenciana el passat 7 de maig. Aquesta va contestar via correu electrònic i ha reiterat que, segons el Decret 2/2018 de 12 de gener de Consell, la competència sobre les competicions oficials i el seu calendari correspon a les federacions territorials.

Finalment, la FFCV ha anunciat que comença “a treballar en la temporada següent, adequant la seva activitat a la nova realitat, primant la protecció de la salut i convençuda que és el moment d’estar de la banda seus clubs, així com de ajudar-los en tot el possible “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*