La formació Porvenir, de Cortes de Pallás, valora “molt positivament” la trobada per a crear una Confederació Municipalista estatal realitzat a Madrid

Post també disponible en: Castellano

La formació Porvenir, encapçalada pel regidor i portaveu David Herrera Lambíez, ha participat aquest passat dissabte en la trobada sense precedents per al municipalisme espanyol. Més de 500 alcaldes, regidors i diputats provincials, tots independents i representants de cada racó del país, s’han reunit en una convenció que transcendeix les divisions geogràfiques i partidistes, abordant de front els desafiaments actuals que enfronta el municipalisme.

Una reunió que ha sigut valorada “molt positivament” pel portaveu de Porvenir, formació que governa al costat del Partit Popular a l’Ajuntament de Cortes de Pallás. David Herrera ha subratllat “l’interessant que ha sigut el poder posar en comú entre totes les formacions municipalistes d’Espanya nostres inquietuds i interessos, per a junts poder-los afrontar”.

El regidor d’Urbanisme de Cortes de Pallás ha subratllat que aquesta “trobada històrica marca un punt d’inflexió per al municipalisme a Espanya, unint a líders locals de diverses procedències en un objectiu comú d’enfortir els nostres municipis i ciutats, i representar millor als nostres ciutadans”, per la qual cosa no ha ocultat la seua “il·lusió pel futur d’aquesta Confederació Municipalista, en la qual ens hem compromés a treballar junts per a fer que les nostres veus s’escolten encara més forta en tots els nivells de govern”.

La jornada, que s’ha iniciat amb un minut de silenci per les víctimes de l’incendi ocorregut a València, s’ha dividit en dues parts significatives. David García, alcalde de Nules, ha sigut l’encarregat d’inaugurar l’acte expressant la seua gratitud: “Fa escassos mesos això era un somni, hui s’ha materialitzat en una realitat. Hui ens hem reunit els representants de la força municipalista, la tercera força del país en nombre de càrrecs públics en l’àmbit local”.

Després de la benvinguda, han tingut lloc tres taules redones que han abordat els reptes, problemàtiques i desafiaments a curt i mitjà termini del municipalisme, així com la necessitat de cooperació i col·laboració per a un municipalisme organitzat. En la primera han participat els alcaldes de la Línia de la Concepció, Juan Franco; Jesús Giménez, regidor a Cartagena; Alfredo García-Plata, ex alcalde i actual regidor en Torrelodones; María Dolores Almarcha, alcaldessa de Montealegre del Castillo; Montse Cervera, alcaldessa de Loriguilla; i ha estat moderada per Ángel Montealegre, president de UCIN. En la segona han participat Ana Sala, alcaldessa de Calp; Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent; Ginés Campillo, alcalde de Mazarrón; Iván Fernández, alcalde de Serranillos de la Vall; Óscar Hernández, alcalde de Agüimes; i ha sigut moderada per Ana Calatayud, regidor a Carcaixent.

En la mateixa línia, també s’ha abordat la importància de la presència del municipalisme en les Diputacions Provincials i Capítols Insulars per a assegurar que les veus locals siguen escoltades. Sobre aquest tema, han participat en aquesta taula Natalia Enguix, vicepresidenta primera de la Diputació de València; Javier Vidal, vicepresident segon de la Diputació de Cadis; Eloy Vaig prendre, diputat provincial a Zamora; Belén Esteban, diputada provincial de Burgos; Pere Garriga, diputat provincial de Girona; i ha sigut moderada per Antonio Linaje, alcalde d’Aranda de Duero.

En la segona part de la convenció s’ha dut a terme l’assemblea constituent de la Confederació Municipalista. S’han llegit els partits assistents promotors, i s’ha constituït la mesa de l’assemblea constituent. Per unanimitat, s’han aprovat el manifest fundacional i els estatuts i el nom d’Unió Municipalista per a la nova confederació.

Per a la seua clausura, s’ha triat l’Executiva i una Comissió de Garanties. L’alcalde de Nules, David García, ha sigut nomenat primer president de la Unió Municipalista. Amb tot això, s’ha completat un dia històric i transformador per al municipalisme espanyol. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*