La Generalitat atorga la declaració de Festa d’Interés Turístic Provincial a la Cavalcada de San José de Xest

Post també disponible en: Castellano

Després de la sol·licitud realitzada per part de l’Ajuntament de Xest perquè la tradicional Cavalcada de San José fora declarada Festa d’Interés Turístic, la Generalitat ha respost favorablement a la petició i la desfilada de carrosses chestano ja forma part del registre de Festes d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana. 

“Des de la regidoria de Festes i les falles hem estat durant molt de temps recopilant informació per a elaborar l’expedient i realment ha sigut un procés ardu i llarg, però que ara té els seus fruits i estem molt satisfets. Les falles de Xest han rebut aquesta notícia amb molta alegria. Ara el següent pas és contactar amb l’Ajuntament de València i amb la Junta Central Fallera perquè la nostra cavalcada tinga més visibilitat durant la celebració de les Falles”, ha declarat el regidor, Raúl Mota. “Aquest reconeixement de la Cavalcada de San José com a Festa d’Interés Turístic Provincial és molt important perquè, amb això, el nom de Xest comença a tindre presència, a nivell turístic, per les seues tradicions; i no sols pel Circuit. D’igual forma estem treballant per as reconeguen les Festes de la Verema”. 

Per a aconseguir aquest reconeixement, l’Ajuntament va presentar el passat 15 de març un expedient en Conselleria que comptava amb nombrosos materials recopilats per les falles locals, Falla Barri de l’Alegria i Falla Indústria i Comerç, i la Junta Local Fallera, amb l’objectiu de documentar l’evolució de la cavalcada des dels seus inicis, en 1945, quan estava vinculada amb l’ofici dels fornilleros. 

“Estem molt satisfets de la col·laboració que hi ha hagut entre l’Ajuntament, les dues falles de Xest i la Junta Local per a elaborar l’expedient. A més, ens ompli d’orgull que finalment s’haja reconegut la nostra cavalcada de San José, perquè cap de les falles de València té una manifestació com aquesta i que siga coneguda des de fora ens dona un lloc dins del programa faller a nivell provincial”, ha declarat l’alcalde, José Morell.

En la documentació de la sol·licitud també es posaven en valor i es detallaven les peculiars tècniques i artesanies emprades per a fer les carrosses i els materials utilitzats i es destaca el fet que la de Xest siga l’única cavalcada que es fa el 19 de març a la comarca.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*