La Generalitat licita les noves concessions d’autobús de l’àrea metropolitana de València Nord, de la Foia de Bunyol-Xiva i de Montserrat

Post també disponible en: Castellano

El pressupost de licitació dels autobusos CV-102 València Metropolitana Nord, CV-107 la Foia de Bunyol-València i CV-109 Montserrat-València ascendeix a 64 milions d’euros

Els nous serveis es caracteritzen per una major cobertura territorial i adequació de l’oferta a les necessitats de la demanda, per fomentar la intermodalitat i coordinar les diferents maneres de transport públic

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació les noves concessions de transport públic regular de viatgers i viatgeres per carretera dels autobusos CV-102 València Metropolitana Nord, CV-107 la Foia de Bunyol-València i CV-109 Montserrat-València.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat destinarà un pressupost de 64 milions d’euros per a donar servei de transport públic a una població de prop de 305.000 persones. Aquestes concessions s’emmarquen en el nou model que la Conselleria ha dissenyat per a una major eficiència i sostenibilitat del sistema amb l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic.

Així mateix, els nous serveis es caracteritzen, especialment, per una major cobertura territorial i adequació de l’oferta a les necessitats de la demanda, així com per fomentar la intermodalitat i coordinar les diferents maneres de transport públic.

CV-102 València Metropolitana Nord

El contracte de la concessió CV-102 València Metropolitana Nord comprén el Corredor que connecta la ciutat de València amb tots els municipis i zones de platja que es troben al nord de la capital fins a La Vall d’Uixó i ascendeix a 36.870.732,47 d’euros.

Aquest nou contracte integrarà els trànsits de la major part dels municipis de l’Horta Nord (Albalat dels Sorells, Alboraia, Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, Emperador, Foios, Massalfassar, Massamagrell, Meliana, Museros, La Pobla de Farnals, el Puig de Santa Maria, Puçol, Rafelbunyol i Tavernes Blanques), Canet d’en Berenguer (El Camp de Morvedre) i els de la Vall d’Uixó i Almenara, que es produeixen amb València i amb Sagunt, així com els propis que es produeixen entre aquestes dues ciutats.

CV-107 la Foia de Bunyol-València

Quant a la CV-107 la Foia de Bunyol-València, amb un pressupost de 20.747.585,32 euros, connectarà tots els municipis de la Foia de Bunyol, a excepció de Setaigües i Dosaigües, i el municipi de Torís, pertanyent a la comarca de la Ribera Alta amb la ciutat de València.

A més, es reforçarà la connexió amb l’Hospital de Manises i el Centre d’Especialitats d’Aldaia, el complex educatiu de Xest i les estacions de Renfe-Rodalia a Bunyol, Xiva i Xest.

Amb el propòsit de fomentar la intermodalitat i aprofitar de forma més eficient els recursos de la Generalitat, la majoria de les rutes tenen com a destinació final l’estació d’autobusos de València, previ pas per l’estació de metro d’Ángel Guimerá, on els passatgers i passatgeres podran fer transbord amb Metrovalencia.

CV-109 Montserrat-València

En relació a la CV-109 Montserrat-València, amb un pressupost de 6.593.595,36 euros, comunicarà els municipis municipis de les subcomarcas de La Vall dels Alcalans (Montserrat, Montroi i Real) i el Marquesat (Alfarb, Catadau i Llombai), a més de Millars i Dosaigües, amb Torrent i València.

També es potenciará la intermodalitat amb Metrovalencia, a Torrent, per la qual cosa es generaran noves línies de transport regular que atendran més eficaçment totes les necessitats de mobilitat de la població a la qual es donarà servei i s’augmentarà significativament la seua oferta.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*